Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Het vergeten boek van Francisca

op 15 januari 2021 door

Wat nog een vergeten boek?! Ja dus! In mijn eerdere blog over mijn andere vergeten boek sprak ik al over mijn nachtkastje. Ik had één la destijds niet bekeken en dat had als reden dat daar enkel de zelfgemaakte vilten reishoesjes van mijn dochters iPad en mijn iPad in liggen. Erbovenop ligt altijd mijn eigen iPad, geen boeken dacht ik altijd...

 

Wat is jouw Vergeten Boek?

The Magnolia Story Chip Gaines, Joanna Gaines, Mark Dagostino

 

Waar in huis vond je jouw Vergeten Boek?

In die ene lade van mijn nachtkastje die ik in mijn zoektocht niet had bekeken omdat ik vrijwel zeker wist dat er geen boek in kon liggen. In die lade ligt namelijk mijn oude iPad 2, bijna 10 jaar oud en je kan er niet zoveel meer mee. Eronder ligt het zelfgemaakte vilten reishoesje van mijn iPad en daaronder het reishoesje van mijn dochter.

Nu kocht ik recent een nieuwe iPad en derhalve gaat deze lade nu erg vaak open en dicht, ik heb graag mijn spullen onder handbereik maar hoef niet alles direct in het zicht. Mijn nieuwe iPad past nog perfect in zijn vilten hoesje omdat ze even groot zijn. Het hoesje van mijn dochter gaat niet meer passen. Zij had namelijk altijd een mini maar heeft, alvast voor haar verjaardag volgende week, eenzelfde iPad als ikzelf kocht gekregen. Dus ik haalde haar hoesje uit de la en tot mijn verbazing lag daar onder een lieve dubbelgevouwen tekening en een kaart van mijn dochter dit boek!

 

Wanneer en waar kocht je jouw Vergeten Boek?

Het boek is uit 2016 en ik weet dat ik het destijds in de USA besteld heb. Ik keek de programma’s van Chip & Joanna Gaines en volgde ook een groep op Facebook, met voor de meerderheid Amerikanen, die allemaal super enthousiast over hen waren. Natuurlijk deelde Joanna in die groep ook het een en ander en onder andere dus de aankondiging van hun boek en ook de lancering van hun tijdschrift. Ik heb deze toen samen in de USA besteld, zoiets blijft natuurlijk altijd spannend, maar het heeft me veilig bereikt.

 

Waarom wilde je dit boek graag lezen destijds?

Zoals ik reeds schreef ik volgde hun programma Fixer Upper hoe ze van een lelijk huis een paleis maakten en wilde graag meer weten en lezen over de mensen achter het succesvolle programma. 

Er zijn vijf seizoenen geweest van Fixer Upper waarin ze elke keer zo’n kleine vijftien huizen opgeknapt hebben, als je net zoals ik gek bent op huisjes kijken kan je je lol op aan de foto’s van de diverse seizoenen: seizoen een, seizoen twee, seizoen drie, seizoen vier en seizoen vijf.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Waarom is dit een Vergeten Boek geworden?

Ineens was hun programma van de Nederlandse buis verdwenen en ik denk dat het per abuis in het iPad en iPad hoesjes laadje is terechtgekomen en ik daarom nooit meer aan het boek gedacht heb.

 

Wat denk je nu over je Vergeten Boek?

Dat ik zeker nog heel graag wil lezen hoe dit koppel hun programma - en wat ze inmiddels nog meer opgezet hebben - en het opknappen van huizen, tot zo’n succes heeft gemaakt.

 

Ga je je Vergeten Boek deze week lezen?

Ja dat wil ik zeker, ik heb alleen gezien dat het lettertype niet echt heel fijn leest en omdat het papier wat ivoorkleurig is moet ik mijn leeslamp wat feller zetten om het goed te kunnen lezen.

De hieronder gebruikte foto’s komen van de website van hun bedrijf Magnolia.

2eea55946fbad5a748394ee104e6ebd1.jpg



Reacties op: Het vergeten boek van Francisca

Meer informatie

Gerelateerd