Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kookboekrecensie: Easy Asian Cooking

op 20 juli 2023 door

Naast het kookboek over tosti's had ik nog een ander mooi kookboek ontvangen. Easy Asian Cooking, dit boek is in dezelfde mooie stijl als het kookboek over de authentieke Zuid-Afrikaanse keuken.

[Ik kwam erachter dat dit blog al vanaf eind november in draft op Hebban stond, omdat ik bezig ben met een recensie van het kookboek wat ik recent heb gekregen was ik op zoek naar het blog en toen zag ik dat ik het nooit gepubliceerd had. Lekker dom!]

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver de auteur

Xian Heinrich is geboren en getogen in Shanghai en kwam als tiener met haar ouders naar Duitsland. Koken heeft altijd haar grote belangstelling gehad en dat is geen wonder want haar ouders hadden verschillende restaurants. Haar eigen kookkunsten zijn te zien op haar YouTubekanaal YamYamfoods.
In Easy Asian Cooking heeft ze 60 van haar favoriete recepten verzameld en gegroepeerd per land. We beginnen met China en daarna volgen Japan, Korea, Thailand en Vietnam

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Noedels, curry’s, loempia’s en sushi: de Aziatische keuken heeft een hoop lekkers te bieden. Bovendien is alles verrassend eenvoudig zelf te maken! Ga op culinaire rondreis door China, Japan, Korea, Thailand en Vietnam en maak kennis met klassiekers zoals misosoep, kimchi en Pad Thai, maar ook minder bekende gerechten zoals Bánh Xèo, een Vietnamese gevulde pannenkoek, of Chao Nian Gao, heerlijke geroerbakte rijstcakes uit China. Ontdek de unieke smaken van het verre Azië dankzij de meer dan 60 authentieke recepten voor voor- en hoofdgerechten, hapjes en desserts. Pak dus snel je wok en chopsticks erbij en eet smakelijk!

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn kookervaring

Ik liet mijn testproevers, aka man en puber, door het boek bladeren en op basis van de foto's wat plakkertjes te plaatsen. Ze hoefden niet te kijken naar bereidingstijden of ingrediënten, daar zou ik me wel over buigen.

Ze hadden nogal wat plakkertjes geplakt zodat ik daaruit een keuze kon maken. Ik koos voor gerechten uit vier van de vijf landen.

Als eerste maakte ik uit de Japanse keuken: Yaki Udon (blz 84). Udon noodles in een saus van groente en vlees. Dit was een recept voor 1 persoon dus dat vermenigvuldigde ik met 3 of met 2 net naar gelang het om het ingrediënt ging, een halve ui en een halve wortel werden dus 1 ui en 1 wortel. de 60 gram spitskool voor 1 persoon werd een zakje van 200 gram en de 80 gram magere rundersteak werd een kleine 300 gram biefstuk.

Ik zette alles klaar en maakte als eerste de saus. Het was geen moeilijk recept, alles komt altijd gewoon aan op dat je het klaar hebt staan, zeker bij wok gerechten.

Het smaakte prima en dit gerecht gaat zeker vaker gemaakt worden, dan kan er prima een heel bakje kastanjechampignons in plaats van de drie voor een persoon die in het recept stond.

3f08245b9d853d26a5ff045c23202a3c.jpg

Daarna maakte ik een Vietnamees recept, Xôi Gà (blz 150), een gerecht van kleefrijst en kip. Dit was een recept voor 4 personen en dat maakte ik dus ook zo klaar. Ik dacht als er wat over blijft dan is dat altijd wel lekker bij de lunch, nou daar bleef dus niets van over want het was gewoon erg lekker. Er stond in het recept dat de bereiding eenvoudig is, en dat is het ook wel, maar het kost wel even tijd aangezien je de kip zachtjes moet koken, laten afkoelen en dan met de hand in dunne reepjes moet trekken. Niet moeilijk dat klopt maar je moet de kip wel even laten afkoelen natuurlijk. Erbij dus kleefrijst, en rijst, welke soort dan ook, vinden wij altijd lekker. Ook dit recept mag blijven, maar wel met de notitie erbij dat het door het laten afkoelen niet echt geschikt is voor door de weeks. 

18775edb58b0fb3b5c33fa5121fa3ace.jpgHet volgende gerecht dat de keuken uitkwam was Kaas Buldak (blz 104) een gerecht uit Korea.

Een gerecht met inderdaad kaas! Geraspte mozzarella om precies te zijn. Nou wij zijn grote kaasliefhebbers dus dit trok ons wel aan. Naast kaas ging er nog kip en diverse kruiden en honing door. Er stond bij dat je met de scherpte van het gerecht kon variëren en kon aanpassen naar je eigen smaak, aangezien ik geen liefhebbers van pittig heb ik het aardig mild gehouden. Er moest namelijk 2 eetlepels Koreaanse chilipasta en 3 eetlepels Koreaanse chilivlokken en 1 theelepel chilipoeder doorheen. Dat deed ik dus niet, ik gebruikte enkel de chilipasta en gebruikte 1/4 theelepel chilipoeder. Het had een beetje pit, maar door de honing en kaas viel het alleszins mee. Erbij kookte ik wat rijst.

c54226abc4721047bdaca0c23ad269a8.jpgAls laatste kookte ik Hong Shao Rou (blz 54) een traditioneel Chinees gerecht van langzaam gegaard buikspek. Op de foto zag dit er erg rood uit, bij mij was het gewoon bruin. Het smaakte heerlijk. Ook dit is een gerecht wat even tijd nodig heet, het moet namelijk op een lage temperatuur 1,5 uur sudderen, als je een snelkookpan hebt kan het ook daarin en dan duurt het slechts 15 minuten. Die heb ik niet dus wij moesten gewoon geduld hebben. Erbij aten we natuurlijk weer lekker rijst.

206dd2e16f9c427dcc4b17da9c278a6c.jpg

Boekdetails:

  • Easy Asian Cooking - Xian Heinrich
  • Uitgeverij: Centrale Uitgeverij Deltas
  • ISBN 9789044763089
  • EUR 32,95
  • Verkrijgbaar in de boekhandel en online

 

Ik bedank Centrale Uitgeverij Deltas voor het mij toegezonden recensie exemplaar.



Reacties op: Kookboekrecensie: Easy Asian Cooking

Meer informatie

Gerelateerd