Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Live Leesclub bij LS

op 16 december 2023 door

Tijdens de leesclub met Het boekenschip van Parijs polste Ilona of mensen het zagen zitten om een leesclub met twee boeken te doen, die dan dus in een tijdsbestek van een paar weken gelezen moesten worden en dan dus twee leesclub-chats en dit alles af te sluiten met een live Q&A met de auteurs op de uitgeverij. Ik geloof dat iedereen in die groep toen ‘ja’ riep.

Nog geen week later plaatste Ilona de volgende oproep op Instagram:

Live = live!
Vaak beloofd en nu eindelijk waargemaakt: een live leesclub in Amsterdam op 16 december.
Niet 1 maar 2 boeken, Niet 1 maar 2 auteurs. Gelukkig maar 1 en niet 2 van mij.
Combineer de live leesclub met het doen van kerstinkopen of maak er gewoon een lekker dagje stad van en geef je snel hieronder op.

De voorwaarden (iets strenger dan normaal):

  • Het lukt je om in een paar weken 2 boeken te lezen.
  • Je bent de maandagavonden 4 en 11 december beschikbaar om het boek online te bespreken. Let op de ene maandag het ene boek de andere maandag het andere boek.
  • Je bent in de gelegenheid om 16 december in de middag naar onze uitgeverij in Amsterdam te komen.
  • Je vindt het leuk om samen met je mede buddyreaders de auteurs het hemd van het lijf te vragen.
  • Je vindt het leuk om recensies te schrijven en te plaatsen. 

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgEllen en ik gaven ons meteen op en spraken af dat als we beiden ingeloot werden we dan van te voren samen ergens zouden gaan lunchen. Ook Willemijn en Chantal gaven zich op bleek later, en toen we dan ineens aan een groepschat op Instagram waren toegevoegd zagen Ellen en ik dus al snel dat zij er ook inzaten. Ik maakte snel een app-groepje voor ons vieren en allemaal vonden we het leuk om eerst ergens te lunchen en dan samen naar LS te gaan. Een restaurantje was ook redelijk snel gevonden, en vandaag was het dan zover.

Het restaurantje, Markerhuisje, was nog leuker dan op de foto’s, het eten was meer dan prima, we zaten er erg gezellig, werden er niet weggekeken, eerder vergeten want een tweede drankje hadden we graag nog besteld, maar dat mocht onze pret niet drukken.48c53e6ff63fda34360c66c7958bb527.jpg

Van alles kwam voorbij toen we daar zaten, en rond kwart voor twee braken we op en wandelden op ons gemak naar LS, van rechts zagen we wat dames aankomen die we herkenden van de teams-meetings en op het plein voor het pand stonden ook al wat dames te wachten. We hadden dus goed naar Ilona geluisterd door zoveel mogelijk tegelijk te komen.

We werden eerst in de hal beneden ontvangen en toen we compleet waren gingen we, sommigen  met de trap en sommigen met de lift, naar de 3e etage waar LS haar kantoor heeft.

Bij binnenkomst komen de boeken je tegemoet en kan je niets anders dan blij worden.

In de gezellige kantine stonden stoelen klaar en op de tafels stonden schaaltjes met lekkers en kannen met warme chocolade melk, oftewel chocolat chaud, op ons te wachten.

5f4d850bc7101269fd52cf2bb9ecc28f.jpg

cdf489496cb92193fb170fe7144d9409.jpgToen we allemaal zaten en voorzien waren van wat te drinken kwamen Karin Quint en Mirjam Mieserius en namen plaats op de voor hen gereserveerde stoelen. Ilona stond klaar met haar vragenlijstje en nadat beide auteurs kort vertelden hoe ze tot het schrijven van boeken waren gekomen vlogen hen de vragen om de oren. Van de vraag welke boeken ze zelf graag lezen tot welke fictief persoon uit hun boek hun het liefste is. Ook gaven we beide auteurs nog stof tot nadenken omdat we in beide boeken een bij-persoon een eigen novelle gunnen. Hier kunnen ze eens rustig over nadenken.

Hierna was er een korte pauze waarin we wat fris konden inschenken en gezellig met de auteurs en met de mede bookstagrammers konden kletsen. Daarna volgde nog een bingo waarbij er zes prijzen te winnen waren. Zowel Willemijn als Ellen vielen in de prijzen.

Aansluitend was er natuurlijk gelegenheid om de boeken te laten signeren en ook nog te shoppen in de snoepwinkel van LS. Bij het naar huisgaan werden we nog getrakteerd op een kookboek ook!

bbedf709808ab670ba9ea3046e100d96.jpg

Ilona dank voor het organiseren van deze dubbele buddyread leuke middag en mede hebbanisten en bookstagrammers tot een volgende keer!

 

De foto’s zijn niet allemaal door mijzelf gemaakt, een aantal komt van Willemijn.



Reacties op: Live Leesclub bij LS

Meer informatie

Gerelateerd