Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn ervaringen met Nextory

op 05 november 2021 door

Ik had al wel eens een aanbieding voor 30 dagen gratis Nextory langs zien komen, maar op het moment dat ik dacht dat lijkt me wel wat kon ik die niet meer vinden.

Toen bestelde mijn dochter wat nieuwe broeken online bij de H&M en zag ik dat zij een actie hadden voor leden dat je 60 Nextory dagen kon proberen. De actie liep tot eind augustus. Eerst dacht ik nog ik wacht tot einde van de maand, maar uiteindelijk sloot ik toch het abonnement af op de 12e van die maand. Dus tot en met de 10e oktober kon ik gebruikmaken van de dienst. Het eenmalig registeren kost je 10ct omdat je je rekeningnummer ook alvast moet invoeren. Want stel nou dat je niet op tijd opzegt dan schrijven ze automatisch per maand het maand bedrag bij je af.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgWat is Nextory

De streamingservice Nextory is nu ook beschikbaar in Nederland! Met Nextory stream je eindeloos de beste audioboeken en eBooks. Met het flexibele maandelijkse lidmaatschap krijg je onbeperkt toegang tot meer dan 270.000 nationale en internationale boeken. Ingesproken of geschreven. Het is een hele fijne app voor iedereen die meer wil lezen. Nextory heeft namelijk functies om lezen te stimuleren. Naast de brede diversiteit in genres, delen bekende Nederlanders zoals Marc-Marie Huijbregts, Aaf Brandt Corstius en actrice Pip Pellens hun favoriete boeken in een van de vele boekenlijstjes.

Oprichters Shadi Bitar en Ninos Malki, kwamen als kind vanuit Syrië naar Zweden. Het lezen van boeken had een positieve bijdrage aan hun persoonlijke ontwikkeling, waardoor ze zich al snel thuis voelden in hun nieuwe thuisland. De visie van Shadi en Ninos is dan ook om met behulp van Nextory het enthousiasme voor lezen te vergroten en het leven van mensen te verrijken met mooie verhalen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn ervaring

Nadat ik ingelogd was keek ik mijn ogen uit, zoveel keus, niet alleen in Nederlandse lees en luisterboeken maar ook in Engelse lees en luisterboeken.

Ik heb in die 60 dagen goed mijn best gedaan om zoveel mogelijk te lezen en te luisteren. Ik had de app dus zowel op mijn telefoon als op mijn iPad geïnstalleerd. Omdat je met een single account maar een gebruiker actief kan hebben betekende dat elke keer dat ik wisselde tussen telefoon en iPad dat ik op mijn accountnaam moest klikken en ik werd automatisch naar mijn boeken geleid.

Het luisteren beviel me prima, je kan het luisteren op veel verschillende snelheden instellen, standaard zie je 0,5 – 1,0 – 1,5 en 2,0 staan maar alles ertussen is dus mogelijk. De meeste boeken luisterde ik op 1,5. Ik luisterde zowel Nederlandse als Engelse luisterboeken en beiden bevielen me prima. Een klein minpuntje vind ik dat je niet kan zien hoe lang je nog moet luisteren in een hoofdstuk zodat je weet of je nog even een extra ommetje maakt of toch nog even de rest van de was wegstrijkt. De balk onderin de app laat wel zien wanneer er druk gesproken wordt maar echt het einde van een hoofdstuk eruit halen lukte mij niet. Je kan, mocht je dat willen want echt nodig is het niet, een boekenlegger in het luisterboek markeren. Geen een keer is het boek teruggesprongen als ik het weer opstartte zoals ik wel eens met de BookChoice app had, maar toch klikte ik op de boekenlegger functie.

De lees mogelijkheden zijn ook prima in orde, je kan kiezen voor een zwarte, witte of licht beige achtergrond tijdens het lezen. Mocht je in de zwarte modus zitten en je wil even kijken hoeveel hoofdstukken er nog zijn is die pagina van het boek ineens weer wit, geen handige actie om in het donker te doen dus. Verder kan je de lettergrootte heel eenvoudig aanpassen, net zoals de kolombreedte. Ook hier kan je met een boekenlegger in het boek markeren waar je gebleven bent.

De app toont een leuk leesoverzicht, hoeveel je gelezen hebt, welke auteurs en genres en hoeveel uur per maand. Leuk om naar te kijken vond ik.

ba732fab1ff623b169561681cca9b692.jpg

Omdat ik heel veel boeken geselecteerd had die ik nog wilde lezen heb ik nadat 59 dagen voorbij waren mijn abonnement via de website opgezegd en mijn iPad op de vliegtuigstand gezet, en ook van de wifi afgehaald zodat ik niet in de verleiding kom mijn e-mails erop te lezen of naar facebook te gaan, zodat ik de gedownloade boeken de komende periode nog even kan uitlezen.

Al met al moet ik zeggen dat mocht ik nog eens de mogelijkheid hebben om de app 60 dagen gratis te proberen ik dat zeker zal doen.

Ik kwam via een speurtocht op internet dat je voor 200 Vattenfall punten een voucher voor 1 maand gratis Nextory kan kopen. Nu eens even aan manlief vragen hoeveel punten wij hebben want wij hebben dus Vattenfall.

Update 

Ik heb Nextory nu 30 dagen via de vliegtuigstand in gebruik en vanmorgen weigerde de app. Er zit dus wel een soort beveiliging in dat je de app maar een maximaal aantal dagen van 30 offline kan gebruiken. Natuurlijk was ik middenin een boek en dus heb ik manlief gevraagd om een voucher te kopen voor 200 Vattenfall punten zodat ik verder kan lezen. Dus nu kan ik 25 dagen gebruik maken van de app, daarna zet ik 'm weer op vliegtuigstand met mijn gedownloade boeken. In januari kan ik dan altijd nog weer een maandje met een voucher kopen mocht ik dat willen. 



Reacties op: Mijn ervaringen met Nextory

Meer informatie