Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: 3 boeken van Rebel Girls

op 08 september 2022 door

Een tijdje geleden toen ik weer eens een rondje NetGalley deed zag ik een boek van Rebel Girls staan. Mijn puber heeft de twee boeken die ik ooit voor haar kocht nog steeds in de kast staan en zowel zij als ik hebben destijds erg genoten van het voorlezen uit de boeken. De twee boeken die wij hebben staan zijn Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes en Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes 2.  Beide boeken zijn hier meermaals gelezen en blijven leuk, mede door de prachtige pagina vullende illustraties van de diverse rebelse meisjes.

Na deze twee mooie boeken volgden onder andere een versie met enkel Nederlandse meisjes, enkel in Nederland verschenen, en eentje met enkel donkere meisjes: Black Girl Magic. Dus toen ik de versie zag met 100 Inspiring Young Changemakers moest ik deze gewoon aanvragen. Vrij snel na mijn aanvraag mocht ik het boek downloaden. Een paar dagen later kreeg ik een e-mail van de uitgever met daarin de link naar het boekje voor baby’s en praktisch daags erna kwam het quiz boek met een download link. Omdat ik vind dat ze wel bij elkaar passen in een blog maak ik er derhalve een blog van waarin ik over alle drie de boeken mijn mening geef.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteurs

Het begon destijds met crowdfunding: auteurs Elena Favilli en Francesca Cavallo haalden meer dan één miljoen dollar op om hun droom te realiseren. Met Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes zorgden ze voor een tegengeluid als het gaat om de stereotyperende rollen die meisjes en jongens vaak spelen in sprookjes en kinderboeken. In Bedtijdverhalen vind je geen meisjes die wachten tot een prins hen komt redden, of (stief-)zussen die elkaar het leven zuur maken. Nee, het gaat over belangrijke vrouwelijke rolmodellen, die op hun eigen rebelse manier de wereld hebben veranderd. 

Inmiddels zijn het niet enkel deze twee dames maar zit er een heel team achter Rebel Girls, naast boeken hebben ze ook een app ontwikkeld, een link om deze te downloaden vind je op hun website, ze verkopen merchandise en ze organiseren events in de USA. De app heb ik natuurlijk even gedownload en ik moet zeggen dat die er top uitziet, gratis is er al genoeg te zien maar met in-app aankopen kan je meer zien en beluisteren. Mij bevielen vooral de soothing sounds, heerlijk lezen in bed met op de achtergrond wat rustgevende geluiden.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Good Night Stories for Rebel Girls: 100 Inspiring Young Changemakers

Veel fantastische meisjes in dit boek! Om eerlijk te zijn kwamen veel van de namen mij onbekend voor, maar ik heb een flink aantal van de meisjes gegoogeld om nog meer over ze te weten te komen. Hoewel de inleiding over veel verschillende landen spreekt, komen toch de meeste meisjes uit de VS. In dat opzicht weet ik niet zeker of het een echte vertegenwoordiging is van jonge en inspirerende veranderaars van over de hele wereld, maar het geeft je in ieder geval veel inspirerende verhalen voor zowel meisjes als jongens om naar te luisteren voor het slapengaan.

Om een paar van de meisjes te noemen die ik inspirerend vond, mij opvielen, of ik al kende en die in het boek een pagina mochten vullen zijn: Amelia Telford, Billie Eilish, Bindi Irwin, Laura Dekker, Maartje Murphy, Montannah Kenney, Sifan Hassan en Taegen Yardley.

De publicatiedatum van het Engelse boek is 4 oktober 2022, ik verwacht dat het vast snel voor de Nederlandse markt vertaald zal worden, er staan ten slotte drie Nederlandse dames in.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Good Night Stories for Rebel Girls: Baby's First Book of Extraordinary Women

Van diverse bijzondere vrouwen, onder andere Cleopatra, Jane Austen, Malala Yousafzai, Jane Goodall en Rosa Parks staat er een pagina in het boekje, een fraaie tekening met in een korte zin wat ze gedaan of betekend hebben.

De illustraties zijn mooi, maar je verwacht ook niet anders gezien de andere boeken van Rebel Girls. De informatie over de buitengewone vrouw op elke pagina is kort, maar lang genoeg om uit te leggen wat ze deed of bereikte om een buitengewone vrouw te zijn.

Of dit nu al echt geschikt is voor baby’s weet ik niet, maar aan een peuter zou ik het zeker voorlezen. Het zijn toch mooie voorbeelden voor kleine meisjes, maar ook jongens, om naar op te kijken.

De publicatiedatum van dit boekje was 19 juli 2022. Gezien de populariteit van de eerdere boeken verwacht ik dat dit ook wel vertaald zal worden.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Quizzes for Rebel Girls

Natuurlijk heb ik alle quizzen uit het boek gedaan…. Ik ben om te beginnen een wilde wereldreiziger ;-). Ja het is maar dat jullie het weten! Ik ben flexibel met betrekking tot ochtend- of avondtaken, soms blijf ik laat op om iets af te maken en soms zet ik mijn wekker op een vreselijk vroeg tijdstip. Wat betreft creatief zijn zou ik blijkbaar kostuumontwerper moeten worden! Ik ben een vorstelijke rozenbloem, een beetje stil van buiten maar vanbinnen heb ik een passie die zou kunnen passen bij de soulvolle sound van operazangeres Maria Callas. En net zoals de doornen van een roos zijn tere bladeren beschermen, bescherm ik, en kom ik op voor anderen. In de quiz met welk dier ik het meeste contact maak, lijk ik een otter te zijn, wat grappig is, want dat is mijn achternaam. Dit betekent dat ik voor veel dingen enthousiast ben en het erg leuk vind om met vrienden te praten. Veel van de tests gaven gemengde antwoorden, er was slechts één quiz waarbij ik alle antwoorden met een c beantwoordde waardoor ik een kattenvriend werd, en ja, ik ben dol op katten, ik heb er ooit een gehad maar ben helaas allergisch, dus ik zal geen kattenvriendje hebben in mijn huis om mee te knuffelen. Wees voorbereid om te weten dat het meesterwerk dat ik ooit zal schrijven een kookboek zal zijn….het combineren van mijn liefde voor koken en eten met boeken lijkt me heel logisch. Ik vond het geweldig om te ontdekken dat ik super spontaan ben, een rivierrijder en dat ik voor groen ga!

Ik vond het erg leuk om alle quizzen te doen en aangezien ik natuurlijk ook alle antwoorden lees is er nooit een fout antwoord, alle definitieve antwoorden waren op de een of andere manier positief. Ik denk dat dat heel goed is, want in het echte leven is er ook niet altijd één weg, maar ook meerdere wegen of routes om te komen waar je wilt zijn.

De publicatiedatum van dit boek was 9 augustus 2022. Geen idee of een boek met enkel quizzen hier aftrek zal vinden, maar wellicht dat het gezien de populariteit van de eerdere boeken ook wel vertaald zal worden.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Nadat ik mijn laatste recensie had geplaatst ontving ik wederom een mailtje van de uitgever: The Rebel Girls Handbook mocht ik downloaden. Dit boek houden jullie dus nog van mij tegoed. 



Reacties op: NetGalley: 3 boeken van Rebel Girls

Meer informatie

Gerelateerd

Over