NetGalley: A Christmas at Gingerbread Falls

op 11 oktober 2021 door

Zoals ik al schreef in mijn blog van augustus was ik destijds na het uploaden van een recensie op NetGalley niet van plan om een boek aan te vragen. Dus keek ik gewoon even bij de categorie ‘read now’, dat zijn boeken die je na aanvraag direct toegewezen krijgt. De voorkant van dit boek vond ik er zo gezellig uitzien en ook de korte samenvatting klonk heerlijk kersterig en zoet dat ik het destijds dus ook meteen ging lezen.

De oplettende bloglezer zal een nieuw plaatje in mijn NetGalley banner zien, een 10. Ik heb inmiddels 10 recensies op NetGalley geplaatst en dan krijg je dus deze leuke badge. Op naar de 25 recensies!

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpgOver de auteur

Katie Mettner schrijft romantische verhalen die zich afspelen in kleine steden, vol epische liefdesverhalen met lang en gelukkig eindes. Ze draagt vol trots de titel van 'de enige persoon die haar been verliest nadat ze van de konijnenheuvel is gevallen' en vindt het heerlijk om haar prothese te versieren met de laatste modetrends. Ze woont in Noord-Wisconsin met haar man en drie kinderen. Katie is verslaafd aan koffie en Twitter, en heeft een mindere afkeer van Pinterest - nu ze is gestopt met het proberen te maken van alle dingen die ze pint.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

De films van actrice Carrie Murray zijn een genot voor kerstliefhebbers. Gevuld met fonkelende lichtjes, feestelijke kerstliederen en happy endings, ze zijn de perfecte ontsnapping uit de realiteit - voor haar en het publiek. Dan belt Tinseltown.

Braxton Timothy is de grootste actiester van Hollywood. Knap en getalenteerd, maar beslist iemand die op de naughty lijst staat, niemand kan zijn plotselinge verlangen om een feelgood-kerstfilm te produceren doorgronden - en zeker niet zijn naamloze co-ster.

Met afwisselend scènes die doen denken aan ieders favoriete films die voor tv zijn gemaakt en onverwachte, off-screen chemie, heeft Gingerbread Falls diverse verrassingen in petto deze feestdagen. De vraag is of er genoeg kerstmagie zal zijn om twee niet perfecte mensen ervan te overtuigen dat ze perfect voor elkaar zijn?

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn feedback

De twee hoofdpersonen die samen een film maken vallen voor elkaar maar hebben beiden zo hun rugzakje. Het zijn eigenlijk beide behoorlijke rugzakken eerlijk gezegd. En dat ondanks dat ze beiden toch nog niet zo oud zijn: tegen de dertig en begin dertig. In mijn ogen was het net iets teveel drama in hun beide levens.

Afwisselend zat je in het verhaal van de film en dan weer het verhaal van de twee acteurs, erg leuk gedaan. Het filmverhaal liep af en toe door in het echte verhaal, nou ja volgens de regisseur die af en toe zoiets had van het mag wel iets minder in dit stadium van de film.

Het dorpje Gingerbread Falls uit de film klinkt als een heerlijk kerstdorpje zoals je ze in de gemiddelde kerstfilm ziet. Je ruikt bij wijze van spreken de heerlijkheden die de filmhoofdpersoon in haar bakkerij annex café verkoopt.

Het verhaal is kersterig zoet maar dat past ook wel in die tijd van het jaar. Mocht het vertaald worden dan raad ik het vanwege de leuke opzet, deels leef je in de film en deels leef je in de wereld buiten de film, toch wel aan.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Ik beoordeel de boeken via de CAWPILE-methode: Characters (Karakters) | Atmosphere (Setting) | Writing style (Schrijfstijl) | Plot (Plot) | Intrigue (Boeiend) | Logic (Geloofwaardig)| Enjoyment (Leesplezier).

C = 7 | A = 8 | W = 8 | P = 7 I = 7 | L = 7 | E = 7 | Score 7.29 = 4 sterrenReacties op: NetGalley: A Christmas at Gingerbread Falls

Meer informatie

Gerelateerd

Gesponsorde boeken