Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: Take a chance on Greece

op 26 juli 2022 door

Een tijdje geleden las ik ‘Meet Me Under the Northern Lights’ van Emily Kerr, derhalve kreeg ik van One More Chapter, de uitgever, een link om haar nieuwste boek te downloaden en te lezen. Hier hoef je natuurlijke geen gehoor aan te geven, maar ik vond het winterse boek erg leuk en klikte dus op de link. Half juli publicatiedatum, perfect dacht ik nog. Totdat ik een review van het babyboekje van Rebel Girls plaatste en ineens zag dat de publicatiedatum verschoven was naar 1 juli. Ja dat werd krap, het was namelijk toen inmiddels 28 juni. Ik ben het boek maar gewoon op mijn gemak gaan lezen want ondanks dat ik echt wel vlot lees lukt een Engels boek van zo’n 250 bladzijden mij niet echt in twee dagen, daarnaast was ik in een fysiek boek bezig wat heel hard aan me trok dus Griekenland had niet mijn eerste prio zeg maar.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Emily Kerr is de auteur van romantische feelgood-komedies.

Al sinds ze kon schrijven krabbelde ze verhalen op stukjes papier. Ze studeerde Klassieken aan de Universiteit van Oxford en deed daarna een MA in Broadcast Journalism. Ze werkt als televisiejournalist in Yorkshire en houdt van de interessante verscheidenheid aan mensen die ze dagelijks ontmoet.

In haar vrije tijd is ze meestal te vinden met haar neus in een boek of typt ze achter haar laptop, maar ze waagt zich ook in de buitenlucht om deel te nemen aan verschillende hardloopactiviteiten. Ze houdt van reizen en met name Griekenland heeft een speciaal plekje in haar hart.

Emily is lid van de vereniging van romantische romanschrijvers. Haar debuut romantische komedie ‘Who Does He Think He Is?’ werd tweede in de Festival of Romance New Talent Award en de Joan Hessayon-prijs.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

De gloednieuwe lachwekkende zomerromcom voor 2022! Perfect voor fans van Cressida McLaughlin, Mandy Baggot en Heidi Swain

Wanneer Lydia wakker wordt na een wilde nacht in Kefalonia met een tatoeage met de tekst 'Awesome Andreas', is ze gekrenkt. Ze kan zich niet herinneren dat ze iemand heeft ontmoet die Andreas heet. En ze is tenslotte een accountant met een vijfjarenplan. Ze is zeker geen feestbeest.

Het zou verstandig zijn om te onderzoeken hoe de tatoeage verwijderd kan worden en verder te gaan met haar veilige en stabiele leven. Maar ze heeft er genoeg van om voorspelbaar te zijn.

In plaats daarvan besluit Lydia de mysterieuze Andreas op te sporen, maar de weg naar ware liefde is nooit eenvoudig. Terwijl ze van de ene rampzalige date naar de andere gaat, begint ze de hoop te verliezen hem ooit te vinden. Misschien zoekt Lydia op de verkeerde plaatsen en is de juiste man voor haar gewoon de buurman, als ze hem maar een kans zou geven.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn feedback

Het boek begint ermee dat Lydia samen met haar twee vriendinnen zich moet haasten om de shuttlebus naar de luchthave van Kefalonia te halen aan het einde van hun vakantie. Lydia wordt met een zware kater wakker, tijd om te douchen is er dan ook niet. In de bus, een scene die voor mijn gevoel erg lang duurde met veel overdenkingen, ontdekt een van haar twee vriendinnen de tattoo op haar onderrug, ze geloof er eerst niets van, mar als later vriendin twee het bevestigt en er een foto van maakt moet ze het wel geloven.

Lydia die absoluut zeer serieus is snapt niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. In de bus naar de luchthave peinst ze zich suf. Bij thuiskomst valt het haar vriend, met wie ze na de vakantie zou gaan samenwonen, niet eens op dat er een stuk huishoudfolie op haar rug zit. Erg bijzonder en hiermee is meteen duidelijk hoe de relatie is, als lezer snap je het eerder dan Lydia zelf.

Terug in Kefalonia doet Lydia er van alles aan om Andreas te vinden, ze krijgt hierbij hulp van boekverkoper Alexis. Hij heeft haar tevens een baantje bij zijn zus in het hotel bezorgt, dit simpele schoonmaakbaantje is precies het juiste voor Lydia die voor zichzelf het een en ander op een rijtje aan het krijgen is.

Leuke verwikkelingen, leuke personages, fijne beschrijvingen van Kefalonia, je zou eigenlijk direct het vliegtuig willen pakken om de plekjes te bezoeken die Lydia op de diverse dates aandoet.

 

Characters = 8 | Atmosphere = 7 | Writing Style = 7 | Plot = 7 | Intrigue = 7 | Logic = 7 | Enjoyment = 8 | Score 7.29 = 4 sterren



Reacties op: NetGalley: Take a chance on Greece

Meer informatie

Gerelateerd