Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Christmas Castle in Scotland

op 31 oktober 2022 door

Via de nieuwsbrief van One More Chapter | HarperCollins had ik al gezien dat er een nieuw, negende deel, van de Romantic Escapes serie van Julie Caplin aan zat te komen. Ik hield NetGalley dus ook wekelijks in de gaten en ja daar was het boek dan. Ik vroeg het aan en kreeg het de volgende dag toegewezen.

Dit is inmiddels het derde boek wat ik uit deze serie mag lezen via NetGalley, waar ik dus erg blij mee ben.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpgOver de auteur

Julie Caplin is verslaafd aan reizen en lekker eten. Ze is constant op zoek naar de perfecte gin en is obsessief kieskeurig over glazen, tonic en garnituren. Tussen de reguliere gin-proeverijen door, schreef ze haar debuutroman ‘Talk to Me’ die zich afspeelt in slechts een van de vele steden die ze in de loop der jaren heeft verkend.

Ze was voorheen PR-directeur en zwierf jarenlang door Europa en nam culinair redacteuren mee op persreizen om de gastronomische geneugten van verschillende steden in Italië, Frankrijk, België, Spanje, Kopenhagen en Zwitserland te proeven. Het was een zware klus, maar iemand moest het doen, zegt ze zelf. Deze reizen vormden de inspiratie en setting voor de diverse boeken in de Romantic Escapes serie, waarvan dit boek alweer deel negen is.

Julie schrijft ook hedendaagse romantiek als Jules Wake.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Ontsnap met dit boek naar de besneeuwde toppen van de Schotse Hooglanden en vind romantiek die je hart zal doen smelten...

Izzy McBride had in geen miljoen jaar verwacht dat ze een echt kasteel zou erven van haar oudoom Bill, maar hier is ze, in de aanloop naar Kerstmis, Monarch van haar eigen vallei – met een erg vervallen kasteel welke veel TLC nodig heeft als ze haar droom om er een boutique bed and breakfast van te maken, kan uitkomen.

Maar wanneer Izzy's excentrieke moeder een kamer verhuurt aan de raadselachtige thrillerauteur Ross Adair en de Schotse sneeuw begint te vallen als het glazuur op een kersttaart, is het een race om het kasteel klaar te krijgen voordat ze allemaal ingesneeuwd zijn voor de feestdagen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn mening

In dit boek is Izzy de hoofdpersoon, in het vorige deel ‘The Cosy Cottage in Ireland’ leerden we haar al kennen, ze was een van de medecursisten van de kookcursus waar Hannah uit dat boek heen ging. Izzy heeft van haar oudoom Bill een kasteel in Schotland geërfd. Ze heeft besloten om er een boutique bed and breakfast, een klein luxe hotel, van te maken en samen met haar moeder knappen ze alle kamers op. Haar moeder is nogal excentriek, en heeft toen Izzy nog op de kookcursus was, al gasten en boekingen aangenomen terwijl het kasteel nog niet klaar is, maar het geld van de boekingen kunnen ze goed gebruiken want Izzy erfde enkel het kasteel, geen geld.

Izzy leert het kasteel en de omgeving kennen en is drukdoende een mooi menu samen te stellen voor de kerst. Hiervoor vraagt ze hulp aan haar medecursisten van de kookcursus, maar ook Ross, de gast die haar moeder al een kamer heeft verhuurd biedt zijn hulp aan voor de wijnlijs.  

Het is een gezellig en lief verhaal in de aanloop naar kerst en natuurlijk vindt Izzy de liefde, hoe kan het ook anders.

Het laatste hoofdstuk was een ‘six months later’ en ik verwachte te lezen hoe goed het kasteel liep, maar nee dat was alvast een soort proloog voor het volgende deel in de serie wat er aan komt! Wel met een van de gasten uit het kasteel in de hoofdrol. Ik kan niet wachten totdat ik dat deel ook mag lezen!

Characters 8| Atmosphere 8 | Writing style 8 | Plot 7| Intrigue 7| Logic 6| Enjoyment 8 | Score 7.43 = 4 sterren

54e76b079e38e102173b81a89f718170.jpg 

De complete Romantic Escapes serie

  1. The Little Café in Copenhagen - Het kleine café in Kopenhagen
  2. The Little Brooklyn Bakery 
  3. The Little Paris Patisserie - De kleine patisserie in Parijs
  4. The Northern Lights Lodge
  5. The Secret Cove in Croatia
  6. The Little Teashop in Tokyo - De kleine theewinkel in Tokio
  7. The Little Swiss Ski Chalet
  8. The Cosy Cottage in Ireland
  9. The Christmas Castle in Scotland
  10. The French Champagne Chateau (2023)


Reacties op: NetGalley: The Christmas Castle in Scotland

Meer informatie

Gerelateerd