Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The City of Second Chances

op 08 november 2020 door

Al meerdere malen las ik bij Marieke over NetGalley. Engelse boeken lezen en die dan beoordelen. Echt wel iets voor mij want ik lees graag Engels. Ik was al een paar keer op de site wezen kijken maar als je geen profiel hebt is er niet zoveel aan.

Recent werd ik lid van een leuke groep op Facebook, voor fans van Jenny Colgan books, Jenny Colgan Book Club, en daar was iemand heel enthousiast over een bepaald boek, de titel en naam van de auteur weet ik echt niet meer maar bovenaan de screenshot stond NetGalley..heel veel enthousiaste reacties op het boek volgden... Tja en toen heb ik toch maar een profiel op NetGalley aangemaakt. Ik ging meteen speuren en kwam naar mijn idee drie leuke titels tegen. Ik wilde niet meteen te enthousiast zijn want wist van Marieke dat je ze soms zomaar ineens tegelijk kan krijgen en dat wilde ik graag voorkomen.

Na een kleine week kreeg ik bericht dat mij het boek 'The city of second chances' was toegewezen. Ik downloadde het boek, opende het via Adobe Digital Editions en zette het op m'n e-reader. Alleen van de voorkant werd ik al blij. In vijf dagen las ik deze heerlijke feelgood uit.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg



Over de auteur:

Jane Lacey-Crane is geboren in Londen, ze begon haar schrijfcarrière bij de kabeltelevisie hier schreef ze documentaires over echte misdaden. Meer recentelijk heeft Jane bijgedragen aan een bloemlezing van korte verhalen en twee wekelijkse misdaadseries geschreven. Als ze niet aan het schrijven is, houdt Jane ervan om goede boeken te lezen, tv-series te binge-watchen en thee te drinken. En wijn.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek:

Evie Grant is forty-five years old, a widow, and single mum of two children about to leave the nest. Suddenly alone in the family home, Evie realizes she hates her job, hardly goes out and hasn't had a date since who knows when...

So it feels like fate when the opportunity arises for a girls trip to New York City. Staying with her sister on the Upper East Side, Evie is enchanted by a snow-covered city consumed by preparing for Christmas.

Bobble hat firmly on, Evie is walking through the city one day when she bumps into Daniel Roberts, Hollywood heartthrob and one-time boyfriend of hers.

It's now or never for Evie – but she open her heart to the possibility of a new beginnings and true happiness once again...?

d9ac23a2d23fbef25100419e6a9aad99.jpg

Mijn Feedback:

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik het erg leuk vond om eens een boek te lezen met een personage in de buurt van mijn leeftijd. Geen meisje van begin twintig, maar een vrouw van midden veertig met een leven achter de rug, maar ook nog een heel leven voor zich.

Evie en haar vriendin Rachel plannen een bezoek aan New York, zij bezochten deze stad zo’n twintig jaar geleden ook al eens. Aan die reis hebben ze beide geen goede herinneringen, hopelijk zal deze reis daar een einde aan maken zodat ze beide verder kunnen met hun leven en de gebeurtenis van toen eindelijk kunnen afsluiten. Ze kunnen bij Kate, Evie haar zus, die in New York woont, logeren.

Ze komen aan in New York en maken het die eerste avond laat onder het genot van wijn en meer. Hierdoor gaat Evie de volgende ochtend in haar eentje de stad verkennen. Ze loopt een oude studievriend, van toen ze zeventien was, tegen het lijf. Maar deze oude studievriend, Daniel Roberts, is niet zomaar iemand, hij is tegenwoordig een bekende acteur. Natuurlijk weet Evie dat en omdat ze soms ook de roddelbladen leest om over haar oude vriend te lezen weet ze ook dat hij volop in de belangstelling staat. Maar om hem nu na zoveel jaar weer te ontmoeten, is toch wel heel bijzonder en leuk. Ze maken een praatje en iemand maakt een foto als Daniel Evie ten afscheid op de wang kust. Deze foto staat binnen no-time op social media en voordat ze het weten zit Evie middenin iets wat ze totaal niet had zien aankomen, hoe gaat dit verder en komt dit goed?

De laatste drie hoofdstukken vinden een jaar later plaats, toen ik begon met het eerste van die drie laatste hoofdstukken vroeg ik me even af of het nog wel hetzelfde boek was. Maar in een paar pagina's werd het afgelopen jaar samengevat en wist je dat Evie inmiddels een ander leven leidde. Maar was dit alles ook voldoende voor haar? Dit ontdekte ik in deze laatste hoofdstukken.

Het boek was erg leuk en ik heb van het lezen genoten, veel liefde, een beetje seks maar niets in detail, dus je kunt dat fijn aan je eigen fantasie overlaten, precies zoals ik het leuk vind. Ik kan alleen maar zeggen dat ik deze auteur in de gaten ga houden, omdat dit boek dus erg prettig weg las. Ik zou dit boek aanbevelen aan lezers die van Jenny Colgan en Sophie Kinsella houden.



Reacties op: NetGalley: The City of Second Chances

Meer informatie

Gerelateerd