Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Journey After the Crown

op 19 april 2022 door

Na het leuke One-More-Chapter online-event wat ik mocht meemaken kwam er een e-mail met daarin links naar de diverse besproken, maar ook niet besproken, boeken. Mijn oog viel op een van de titels, een luisterboek, en ik vroeg het aan. Vrij snel kwam daar de mail dat ik het mocht lezen en ik downloadde het meteen in de NetGalley app.

 377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Andrew Mackie is een Australische filmdistributeur, producent en auteur. Hij is mede-oprichter van het Australische filmdistributiebedrijf Transmission Films samen met Richard Payten.

Mackie en Payten waren ook oprichters van See-Saw Films, het met een Oscar bekroonde Brits/Australische productiebedrijf achter The King's Speech and Shame. Mackie is een huidig bestuurslid van Screen Canberra en het Adelaide Film Festival.

In 2021 verscheen zijn eerste roman, The Tour, bij Penguin Random House Australia. Voor de Engelse markt is de titel gewijzigd naar The Journey After the Crown.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Een jonge koningin. Twee zussen. Een reis die hun lot voor altijd zal veranderen.

De negentienjarige eeneiige-tweeling Violet en Daisie Chettle kunnen hun geluk nauwelijks op wanneer ze worden gerekruteerd als dienstmeisjes op het pas gekroonde koninklijke schip van koningin Elizabeth II.

Het is hét ticket dat ze nodig hebben, weg van het koude, grijze Londen en de spanning die thuis heerst sinds het tragische verlies van hun ouders.

Maar de koninklijke tournee naar Australië in 1954 staat ver af van de glitter en glamour die ze zich hadden voorgesteld. Het leven benedendeks is hard werken, en terwijl Violet bereid is bescheiden te zijn en niet gezien en niet gehoord te worden, wil Daisie er alles aan doen om haar schort aan de wilgen te hangen en zich bovendeks te mengen - zelfs als dat betekent dat ze Violet moet verlaten.

Maar als Daisie koninklijke gunst begint te winnen, ontvangt ze een brief uit Londen. De zussen kunnen hun verleden niet langer ontlopen... Violet heeft een onuitsprekelijke daad van verraad gepleegd die hun relatie voor altijd zal veranderen.

Hebben de zussen, terwijl hun posities op de tour op het spel staan, zich te ver van huis gewaagd om ooit de weg terug te vinden?

Tegen de prachtige achtergrond van de eerste koninklijke tournee van koningin Elizabeth met prins Phillip, bereid je je voor om meegesleept te worden met dit ‘Upstairs, Downstairs’ drama, perfect voor fans van The Crown en Downton Abbey.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn mening

Een verhaal dat zich afspeelt in een echte historische setting heeft altijd mijn interesse gehad. Ik was helaas wel direct teleurgesteld toen nog voor de proloog werd verteld dat alles verzonnen is door de auteur. Als je royals een rol in je boek hebben, denk ik niet dat je teveel over hen moet fantaseren. Natuurlijk kun je een leuk verhaal schrijven over twee dienstmeisjes die werken op de MS Gothic, het schip waarmee de koningin Elizabeth en prins Phillip naar het Gemenebest reizen, maar zorg er wel voor dat je geen verhalen over hen verzint. Zoals Violet die aan boord overgeeft als ze in de rij staan om het koninklijk paar te verwelkomen en een deel van haar spuug op prins Phillip terechtkomt.

Verder vond ik de karakters niet meteen heel sympathiek. Eerst vond ik Violet wel leuk, maar na wat acties vond ik haar niet meer zo leuk. Later kreeg ze mijn sympathie weer terug; op dat moment haatte ik haar zus Daisie echt. Er zit een aardig klein persoonlijk verhaal tussen al het drama rond het koningshuis en hun gevolg, dit verhaal wordt voor een lange periode een beetje in de wacht gezet. Tijdens een bezoek aan Broken Hill waar het hele gevolg de Royal Flying Doctor Service bezoeken, komt het persoonlijke verhaal weer tot leven. In het commentaar van de auteur zegt hij dat dit is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat een mooi gebaar is.

Aangezien ik 'The Crown' of 'Downtown Abbey' nog nooit heb gezien, en dit boek getipt wordt voor fans van deze twee series, maar misschien ben ik gewoon niet het juiste publiek. Ik hou van historische romans, maar verzin alsjeblieft niet te veel met betrekking tot historische gebeurtenissen of levende mensen.

Characters = 6 | Atmosphere = 8 | Writing Style = 7 | Plot = 7 | Intrigue = 7 | Logic = 6 | Enjoyment = 7 | Score 6.86 = 3 sterren



Reacties op: NetGalley: The Journey After the Crown

Meer informatie

Gerelateerd