Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Little Swiss Ski Chalet

op 14 januari 2021 door

Mijn 4e NetGalley boek alweer. Omdat ik sinds kort lid ben van de Facebook groep van One More Chapter Books: OMC Blogger Community zag ik dit boek langskomen, het boek verkreeg ik ook al snel via NetGalley. Even later werd er in de groep aangekondigd dat je een speciale widget kon krijgen bij het verkrijgen van het luisterboek. Nou van die widget snap ik niet zoveel maar het luisterboek, en dus tevens mijn 5e NetGalley boek, kreeg ik wel meteen.

Hierdoor kon ik het boek afwisselend lezen en luisteren. Als iemand die Duits spreekt vond ik het met Duits aangezette Engelse accent van de verteller een beetje raar. Natuurlijk is het wel leuk om je stem iets te verdraaien als een oudere heer iets zegt maar ik irriteerde me af en toe behoorlijk aan de voorleesstem. Dat deed overigens niets af aan het verhaal want daar heb ik van genoten. Ik stak zelfs iets op over Zwitserland! Want ik wist dus niet dat het land vier officiële talen (Duits, Frans, Italiaans en Reto-Romaans) heeft, en derhalve dus ook meerdere officiële namen (Duits: die Schweiz, Frans: la Suisse, Italiaans: la Svizzera, Reto-Romaans: Svizra, Latijn: Helvetia) heeft. Ook heb ik nooit geweten waar de afkorting CH op de kenteken platen van de Zwitserse auto’s voor stond, maar dat weet ik nu wel: Confœderatio Helvetica.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Julie Caplin is verslaafd aan reizen en lekker eten. Ze is constant op zoek naar de perfecte gin en is obsessief kieskeurig over glazen, tonic en garnituren. Tussen de reguliere gin-proeverijen door, schreef ze haar debuutroman die zich afspeelt in slechts een van de vele steden die ze in de loop der jaren heeft verkend.

Ze was voorheen PR-directeur en zwierf jarenlang door Europa en nam topschrijvers over eten en drinken mee op persreizen (junkets) om de gastronomische geneugten van verschillende steden in Italië, Frankrijk, België, Spanje, Kopenhagen en Zwitserland te proeven. Het was een zware klus, maar iemand moest het doen. Deze reizen vormden de inspiratie en setting voor de trilogie, The Little Cafe in Copenhagen, The Little Brooklyn Bakery en de The Little Paris Patisserie.

Julie schrijft ook hedendaagse romantiek als Jules Wake.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Het is tijd om je koffers te pakken en naar de adembenemende, met sneeuw bedekte toppen van de Zwitserse Alpen te gaan voor fluweelzachte warme chocolademelk, heerlijke kazen en een prachtig liefdesverhaal ... Voedseltechnicus Mina heeft altijd geloofd dat chocolade alles zal oplossen - en dat is precies waar ze behoefte aan heeft wanneer haar laatste relatie-blunder viraal gaat! Dus met gepakte koffers en een nieuwe vastberadenheid om haar leven op orde te brengen, besluit Mina haar verdriet te verdrinken met de beste warme chocolademelk ter wereld in het gezellige Zwitserse chalet van haar peetmoeder. Chocolade: ja. Romantiek: nee. Totdat ze in een trein een frontale botsing heeft met een mysterieuze maar o zo knappe vreemdeling ...

 

Mijn Feedback

Dit is een feelgood zoals een feelgood hoort te zijn. Romantisch, maar niet te zoet, op de heerlijke chocolade na natuurlijk. Mina maakt van alles mee in de twee weken bij haar peettante in Switzerland. De sneeuw ligt hoog en er valt nog meer tijdens haar verblijf, een boek met een hoog winters gehalte dus en dat is echt genieten. Je gaat met Mina langlaufen en skiën. Eet gezellig taart in het Ski Chalet en komt meer te weten over de knappe Luke. Dat je nog wat opsteekt over Zwitserland vond ik erg leuk. Natuurlijk gaat niet alles van een leien dakje maar een feelgood zou een feelgood niet zijn als er niet een fijn einde aan het boek zou zitten toch?

033d4f6cf20fc5fc96d575fa73fe2067.jpg



Reacties op: NetGalley: The Little Swiss Ski Chalet

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Julie Caplin

Julie Caplin

Hoewel Julie Caplin op haar tiende al aankondigde dat ze later schrijfster wild...