Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Long Way Home

op 03 juli 2021 door

Een van de boeken die ik half april toegewezen kreeg. Omdat het boek pas 7 juli uitkomt maakte ik niet zoveel haast met lezen, totdat ik eind juni ineens bedacht dat 7 juli nu wel heel erg dichtbij kwam!

Omdat het een pdf-versie was moest ik het boek wel op mijn iPad lezen, die is natuurlijk wel wat zwaarder dan mijn e-reader dus ik moest mijzelf er wel toe zetten het boek te pakken, dat lag absoluut niet aan het verhaal want dat was erg mooi.

 377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Fanny Blake was jarenlang uitgever en bewerkte zowel fictie als non-fictie voordat ze freelance journalist en schrijver werd. Ze schreef verschillende non-fictie titels, trad op als ghostwriter voor een aantal beroemdheden en is ook boekenredacteur van het tijdschrift Woman & Home.

The long way home is haar 10e boek. Nog een leuk artikel waarin de auteur uitlegt hoe ze uitdrukking geeft aan personen van diverse leeftijden in haar boeken. Ze schrijft namelijk vaak boeken met een vrouw van middelbare leeftijd als hoofdpersoon.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Een familiegeheim, een mysterieuze erfenis en een reis die alles zal veranderen...

Als Isla, een 65-jarige grootmoeder, in het testament van haar moeder niets anders toebedeelt krijgt dan een oud schilderij, terwijl haar zussen en tante het landgoed erven, is ze daar kapot van. Bijna met pensioen, klaar om op haar eigen voorwaarden te leven, het laatste wat ze verwacht in deze tijd van haar leven is zoveel onrust. Dus om een verklaring te vinden voor de afwijzing van haar moeder, begint ze aan een roadtrip.

Op het laatste moment wordt ze gedwongen haar norse – en in haar ogen onmogelijke – 14-jarige kleindochter Charlie mee te nemen. Opeengepakt in Isla's auto met haar stinkende oude hond, gaan deze reisgenoten op pad om een aantal schokkende en levens veranderende familie geheimen te ontdekken terwijl ze leren van elkaar te houden...

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Mijn Feedback

Een boek met twee tijdlijnen, een in 2019 en een in de begin jaren vijftig in Parijs. Het boek begint met het verhaal in het verleden en je volgt daarin de jonge May die als au-pair gaat werken bij een gezin in Parijs. In Parijs heeft ze het goed naar haar zin, ze leert de taal, ontdekt de stad en ontmoet Wendy, die ook een au-pair is, samen raken ze bevriend met twee Amerikaanse jongens Sam en Max.

In het heden maken we kennis met Isla en haar kleindochter Charlie, verder ook de twee jongere zussen van Isla, haar ex-man Ian, en haar nieuwe vriend Tony. En natuurlijk niet te vergeten haar hond Jock. May, de oude moeder van Isla en haar zussen is net overleden en samen zijn ze in huis op zoek naar het testament. Hieruit blijkt dat de twee zussen van Isla beide een kwart deel van het ouderlijk huis erven en de jongere zus van hun moeder, Aggie, de andere helft. Isla erft enkel een schilderij wat altijd op de werkkamer van haar vader hing.

Nadat de zussen na de begrafenis niet meer met elkaar spreken, vooral de twee jongsten verschillen danig in mening over wat ze met het ouderlijk huis zouden willen doen, neemt Isla vakantie van haar werk in het museum en gaat ze op een road-trip. Via haar ene zus naar een hotel waar Tony het weekend langs komt, het vakantiehuis waar ze in haar jeugd altijd verbleven en waar ze een vriendin treft, naar haar tante Aggie en haar oudste zus. Onderwijl zit ze met haar puberende kleindochter opgescheept die ze af en toe wel achter het behang kan plakken.

Tijdens de reis leren we zowel Isla als haar kleindochter Charlie kennen en spring je dus regelmatig terug naar het verleden voor het verhaal van May.

Het verhaal in het verleden was totaal anders dan ik had verwacht en ook in het heden gebeurt genoeg om je interesse in het verhaal te blijven houden, ik hoop dat dit verhaal vertaald wordt want ik denk dat hier echt wel een publiek voor is in Nederland.

C = 8 | A = 8 | W = 8 | P = 8 | I = 8 | L = 8 | E = 8 | Score 8.00 = 4 sterren



Reacties op: NetGalley: The Long Way Home

Meer informatie

Gerelateerd