Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Sister Surprise

op 20 maart 2021 door

Mijn 5e fysieke NetGalley boek alweer. Ook dit boek zag ik via de Facebook groep van One More Chapter Books: de OMC Blogger Community. Ik vroeg het boek aan en kreeg het meteen.

Ik downloadde het boek direct nadat ik het had gekregen en vergat het daarna compleet. Dit was dus weer niet zo slim want toen ik het boek ging lezen zou het over 3 dagen verlopen. Ik checkte de NetGalley app die ik op mijn iPad heb en downloadde ook daar het boek, daar had het boek na downloaden een geldigheid van 55 dagen dus ik kon gerust ademhalen en het boek gaan lezen.

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Abigail E Mann is een komedie auteur woonachtig in Londen, ze leeft op een dieet van sterke koffie, bourbon en vegetarische worstenbroodjes. Ze is geboren en getogen in Norfolk, ze zegt dat die plaats de schuld is van de sardonische humor die door haar romans heen loopt. Abigail won de tweede prijs in de ‘Comedy Women in Print’ van 2019 met het boek ‘The lonely fajita’ wat tevens haar debuutroman is.

Abigail haalt inspiratie uit de onconventionele dwarsdoorsneden van de moderne samenleving en de impact die dit heeft op de identiteit en de relaties die we creëren. Ze schreef haar eerste roman nadat ze een aantal jaren literatuur had gedoceerd terwijl ze werkte in de snelle wereld van de zogenaamde ‘co-working spaces’ in Oost-Londen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Journalist Ava doet een DNA-test in de hoop haar roots te ontdekken. In plaats daarvan ontdekt ze dat ze een halfzus heeft… dit alles terwijl ze op een livestream staat die door 100.000 mensen wordt bekeken. Haar baas denkt dat dit het perfecte ‘click-bait’ verhaal is. Ava wil gewoon naar Moira's kleine Schotse dorpje gaan om haar te ontmoeten.

Wanneer Ava undercover in Kilroch arriveert als vrijwillige boerenknecht, realiseert ze zich dat Moira – die een grote kletskous en haar totale tegenpool is - misschien niet zo blij zal zijn met het nieuws. En hoe langer Ava in Kilroch verblijft, met zijn zeer aantrekkelijke dominee en de banden met haar verborgen familieverleden aantrekt, hoe ingewikkelder deze verrassing zal worden ...

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Mijn Feedback

Is dit boek een feelgood? Nou ja het is zeker geen literatuur of een roman, maar wat is het dan wel? Ik zou zeggen het is een Rom-Com, het is een leuk komisch boek over de belevenissen van Ava op de boerderij in Kilroch. Natuurlijk wordt eerst het verhaal over de livestream en hoe ze ontdekt dat ze een halfzus heeft uit de doeken gedaan. In de eerste paar hoofdstukken leer je Ava, en haar moeder, en tevens haar vriendin en ook haar moeder kennen. Tegen de tijd dat Ava in Kilroch is weet je meer over de achtergrond van Ava. Korte flashbacks zijn door het verhaal geweven en geven je zo een goede kijk op Ava. Als Ava dan oog in oog staat met Moira durft ze zich niet kenbaar te maken en ze houdt zich stil. Je weet gewoon dat dit op een gegeven moment mis moet gaan, tussendoor is Ava druk met het helpen op de boerderij en ook de eigenaar van de boerderij, Kian, heeft een grote rol in het boek.

De belevenissen vanaf het moment dat Moira weet wie Ava is en vice versa gaan eigenlijk wel erg snel, daarentegen vond ik het daarvoor eindeloos duren voordat naar mijn gevoel het echte verhaal begon. Maar het was al met al een heerlijk vrolijk en humoristisch boek.



Reacties op: NetGalley: The Sister Surprise

Meer informatie

Gerelateerd