Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

NetGalley: The Wedding Crasher

op 04 maart 2022 door

Via de Facebook-groep van One More Chapter Books: de OMC Blogger Community, werd dit boek aangeduid als ‘blogger blast’, ook via de OMC Blogger Community Whatsapp groep werd het bericht gedeeld. Ik las vorig jaar een boek van deze auteur en vond dat niet onaardig. De korte samenvatting van dit boek klonk leuk dus ik dacht laat ik meedoen.

Omdat ik het boek dus via een widget kreeg omzeilde ik het aanvragen en wachten op goedkeuring. Ik downloadde het boek in de NetGalley app die ik op mijn iPad heb en opende het meteen. Mijn iPad gaf aan dat het ruim 800 bladzijden had, de moed zonk me meteen in de schoenen, gelukkig zag ik toen ik het later importeerde in Adobe Digital Editions dat het om 324 bladzijden ging, nog meer dan genoeg voor een feelgood.

Deze blog even voorzien van een nieuwe banner omdat de cover van het boek is aangepast!

377ef620cbce40138d3f32295ae21fb2.jpg

Over de auteur

Abigail E Mann is een komedie auteur woonachtig in Londen, ze leeft op een dieet van sterke koffie, bourbon en vegetarische worstenbroodjes. Ze is geboren en getogen in Norfolk, ze zegt dat die plaats de schuld is van de sardonische humor die door haar romans heen loopt. Abigail won de tweede prijs in de ‘Comedy Women in Print’ van 2019 met het boek ‘The lonely fajita’ wat tevens haar debuutroman was. Daarna verscheen ‘The Sister Surprise’.

Abigail haalt inspiratie uit de onconventionele dwarsdoorsneden van de moderne samenleving en de impact die dit heeft op de identiteit en de relaties die we creëren. Ze schreef haar eerste roman nadat ze een aantal jaren literatuur had gedoceerd terwijl ze werkte in de snelle wereld van de zogenaamde ‘co-working spaces’ in Oost-Londen.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

Poppy is jong getrouwd. Te jong eigenlijk, en ze zette haar dromen opzij voor de liefde. Fast-forward acht jaar en nu is het tijd om haar leven en eerste liefde terug te eisen: fotografie.

Wat is een betere manier om haar hervonden vrijheid te vieren dan een zalige week alleen op een eiland met alleen haar camera als gezelschap. Tot haar beste vriendin, een weddingplanner, een catastrofe krijgt met de spraakmakende bruiloft die ze aan het plannen is, en Poppy smeekt om te helpen. Ze is haar tenslotte iets verschuldigd.

Poppy verwacht niet de bruidegom te herkennen als een oude vriend, en ook niet dat de bruid ‘cold feet’ krijgt, maar wat is een bruiloft zonder een beetje drama. En als de trouwweek, ja week, van start gaat, zal Poppy misschien weer geluk vinden, alleen niet op de manier die ze had verwacht.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Mijn Feedback

Grappig, bij vlagen ongeloofwaardig maar ook bizar en hilarisch boek over Poppy die haar vriendin Lola helpt als fotograaf bij een bruiloft waar Lola de weddingplanner van is. Het ‘feestje’ is uitgesmeerd over een week en in die week gebeurt er heel veel. Tussendoor zijn er wat korte flashbacks waarbij je erachter komt hoe Poppy, Lola en de aanstaande bruidegom elkaar kennen. Deze flashbacks hebben diverse jaartallen en hierdoor weet je dat het drietal elkaar al vele jaren kent. De hoofdstukken spelen ieder op een bepaald aantal dagen voor de bruiloft en worden ook zo aangeduid, op die dagen voor de bruiloft gebeurt er van alles, we maken ook kennis met de bijzondere familie van de bruidegom, wat soms bizarre situaties geeft. Af en toe werd ik toch het iets te veel aan bizarre en ongeloofwaardige situaties wel een beetje zat. De titel geeft het al weg, de bruiloft wordt gecrasht.

Ondanks dat het boek dus geen 800 pagina’s had voelde het af en toe wel zo en was ik er een paar dagen voor de bruiloft wel een beetje klaar mee, maar goed ik heb doorgelezen en maak nu de mentale notitie dat twee boeken van deze auteur voor mij voorlopig genoeg zijn.

Characters = 7 | Atmosphere = 7 | Writing Style = 6 | Plot = 7 | Intrigue = 7 | Logic = 7 | Enjoyment = 7 | Score 6.86 = 3 sterren



Reacties op: NetGalley: The Wedding Crasher

Meer informatie

Gerelateerd