Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Vriendenboekje & Poëzie album

op 15 maart 2019 door

De Vlamingen vieren deze maand Jeugdboekenmaand. Als eerste moet ik zeggen dat ik een maand echt een super goed idee vind ten opzichte van de Kinderboekenweek die wij hier in Nederland kennen. Dat de vlamingen het eerst ook Jeugdboekenweek noemden is nog te zien in de url van de fraaie pagina met alle informatie over deze Jeugdboekenmaand. Het thema van de Jeugdboekenmaand dit jaar is vriendschap.

Er zijn goede vrienden, beste vrienden, verloren en vergeten vrienden, vrienden van op school, vrienden van de voetbalclub, vrienden die familie zijn, oude vrienden, nieuwe vrienden, voorlopig onbekende vrienden, onzichtbare vrienden, boekenvrienden, dierenvrienden, Facebookvrienden, verre vrienden, vrienden voor heel even en vrienden voor altijd.

Mooi passend in het thema hebben ze het Jeugdboekenmaand-vriendenboek bedacht. Een leuke pagina die je kan downloaden en invullen. De leden van de Hebban Jeugdliteratuur Club vulden deze pagina dan ook allemaal in. De antwoorden van Selene, Antoinette, Marjoke, en Sanne vind je hier en de antwoorden van Ilja, Katy, Annemieke en Joke vind je hier. Ook *Tau* , vriend van de Jeugdliteratuur Club deelde haar vriendenboekje. Aangezien ik ook een vriend ben van de Jeudgliteratuur Club vond ik dat ook ik het vriendeboekje moest invullen.

Overigens had ik zelf geen vriendenboekje toen ik jong was. In mijn tijd was het Poësie album, wat wij als kinderen uitspraken als poessie-album, populair. Ik heb mijn mooie album nog steds, inmiddels zijn er al flink wat mensen die erin schreven niet meer onder ons en het is me daardoor ook erg dierbaar. Ik kreeg het op mijn zesde verjaardag van een 14-jarige dochter van vrienden van mijn ouders. Op dat moment woonden wij in Noorwegen, we spraken en lazen beiden talen, het meisje schreef dus ook in beide talen een versje in het boek voor me. Voorin schreef ze een boodschap in het Noors. Al mijn vrienden die ik destijds had hebben er ook ingeschreven, een aantal plakte er zelfs een foto bij, wat het helemaal leuk maakte! Afgelopen jaar bezocht ik mijn twee oudste vriendinnen weer en het was een heel fijn weerzien. 

Mijn Poëzie album heb ik zelfs nog gebruikt in de brugklas toen ik er mijn lerares Frans en gymnastiek, die ik beiden heel graag mocht, in heb laten schrijven, daarna heb ik het niet meer gebruikt en nu bewaar ik het op een veilige plek zodat ik er nog eens in kan bladeren als ik de behoefte heb.

b40c2155696efe63c4ceb0271e550a08.jpg





Reacties op: Vriendenboekje & Poëzie album

Meer informatie