Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

World of Romance Boekenlounge: De checklist

op 21 januari 2022 door

Alweer het derde boek wat ik mocht lezen voor de World of Romance Boekenlounge! Net nadat het vorige boek uit was kregen we een hint voor dit boek, de voorkant was geblurred, maar ik herkende het meteen, want ik had het in de naajaarsbrochure van HarperCollins zien staan.

Maar toch moest ik even zoeken naar de titel en de auteur want die waren niet blijven hangen. Een aantal in de groep was meteen super enthousiast, ik vond de korte samenvatting ook wel erg leuk klinken, maar waar ik het meest door getriggerd werd was de opmerking van Sophie Kinsella voorop: heerlijke en hilarische feelgood. Dat vond ik pas een aanrader, Sophie is in mijn ogen namelijk zelf de koningin van de heerlijke en hilarische feelgood dus als zij zoiets zegt over een ander boek, ja dan moet het wel leuk zijn!

3e4d3b8a55cd85a6796237e144c618b8.jpgOver de auteur

Sophia is een Britse journaliste en auteur die het grootste deel van haar tijd aan haar keukentafel in West-Londen schrijft en wel 59 kopjes thee per dag zet. Ze heeft inmiddels vier romans geschreven: The Plus OneWhat Happens Now?, dit boek, De checklist, in het Engels The checklist en in de zomer van 2021 kwam haar laatste boek uit Did You Miss Me

Ze hoopt door te gaan met het schrijven van boeken die mensen voor altijd aan het lachen maken. Omdat we tegenwoordig allemaal wel wat meer kunnen lachen, nietwaar? Soms, als ze thuis geen lauwe kopjes thee in haar legging drinkt, verschijnt ze op radio en televisie en praat ze over belangrijke onderwerpen zoals het huwelijk van prins Harry en de etiquette van het drietal.

Bekijk de laatste informatie over haar boeken op haar website

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgOver het boek

De grappigste en meest hartverwarmende feelgood van het jaar!

Florence is woest nadat haar stiefmoeder een afspraak voor haar heeft gemaakt bij een zogenaamde ‘love coach’. Hoe komt ze op dat belachelijke idee? Ze mag dan al een tijdje single zijn – nou ja, eigenlijk altijd al, als ze heel eerlijk is – maar ze is hartstikke gelukkig met haar baan in de boekwinkel en haar kat Marmelade. De coach draagt haar op een checklist te maken: waaraan moet haar perfecte man voldoen? En dus schrijft ze oa op:

  • Houdt van katten?
  • Is net zo sexy als James Bond?
  • Heeft een aardige moeder?

Onmogelijk natuurlijk. Maar dan komt er een knappe blonde man in de winkel een boek voor zijn moeder kopen. Rory blijkt vreemd genoeg aan al haar eisen te voldoen, maar is hij ook echt de ware?

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgMijn recensie

Wat een leuk boek! Humoristisch, met leuke, grappige en lieve personages. Hilarische en vrolijke momenten maar ook een paar droevige. Dit alles leuk en mooi afgewisseld, maar soms ook alles direct achter elkaar. De iets te expliciete scenes hadden van mij niet gehoeven, zonder was het boek ook al leuk genoeg, maar het regelmatig geroepen ‘cowabunga’ was werkelijk hilarisch!

Het boek bespant eigenlijk maar een korte periode, het begint ergens in de herfst en eindigt vlak voor kerst, de epiloog drie maanden later niet meegerekend.

We maken kennis met de lieve Florence die in het begin nogal overkomt als een neuroot, maar wel een lieve neuroot. Door haar stiefmoeder wordt Florence naar een liefdescoach gestuurd, want die vindt dat Florence op haar 32e toch maar eens aan de man moet. De sessie bij de coach is grappig, Florence moet een lijst opstellen waar haar droomman aan moet voldoen, deze lijst staat meteen voorin het boek en bevat grappige dingen zoals het hetgeen hierboven al genoemd is maar ook heel simpel: is geestig.

Florence werkt al jaren in boekhandel Frisbee Books samen met de eigenaar Norris en haar collega Eugene. Omdat nu voor het tweede jaar achtereen de huur wordt verhoogd ziet Norris zich genoodzaakt hier actie op te ondernemen, nou ja hij luistert niet naar de goede suggesties die Florence heeft maar laat zijn neef komen en voor hem werken.

In de boekhandel ontmoet Florence Rory, al weet ze bij hun eerste ontmoeting nog niet zijn naam, deze man koopt een boek voor zijn moeder, bij Florence gaan alle radertjes draaien, en als hij haar dan ook nog mee uitvraagt…

Zoals gezegd leuke en hilarische passages volgen, we maken ook kennis met de jongere halfzussen van Florence waar ze mee samen woont, want ook die maken het een en ander mee. Fijne schrijfstijl en situaties die je zelf soms bijna niet kan bedenken maar die heerlijk beschreven zijn en je zit dus geregeld met een grote grijns op je gezicht te lezen.

Characters = 9 | Atmosphere = 9 | Writing style = 9 | Plot = 9 | Intrigue = 9 | Logic = 7| Enjoyment = 9 | Score 8.71 = 4 sterren

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpgDit was mijn kennismaking met deze auteur en ik moet zeggen ze heeft me niet teleurgesteld!

Voor de fans van Engelse luisterboeken, haar vier verschenen boeken staan op Storytel en ze heeft ze allemaal zelf ingesproken, wat het in mijn ogen altijd extra leuk maakt, ze heeft namelijk een fijne stem om naar te luisteren.



Reacties op: World of Romance Boekenlounge: De checklist

Meer informatie

Gerelateerd

Over