Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

World of Romance Boekenlounge: Een verrukkelijk fiasco

op 10 november 2021 door

Ergens begin augustus las ik een bericht van World of Romance dat ze lezers zochten die een jaar lang met hun mee wilden lezen in hun World of Romance Boekenlounge. Diverse leesclubs met hun boeken dus, dat leek me wel wat en derhalve stuurde ik hun de gevraagde informatie toe.

Halverwege augustus kregen de lezers die geselecteerd waren een uitnodiging voor een besloten Facebook-groep en stelden we ons aan elkaar voor. Een week of wat daarna kregen we de eerste hint van ons eerste boek. Velen van ons gingen speuren op de website van Harper Collins, die achter de World of Romance Boekenlounge zit, en we kwamen er al vrij vlot achter welk boek het zou zijn. Ondertussen werd er gezellig gekletst in de groep over welke boeken we nu aan het lezen waren.

Begin oktober hadden we dan eindelijk allemaal het boek in bezit en konden we van start. Het was voor de organisatie de eerste keer dat ze een leesclub organiseerden en dus het was het even aftasten wanneer ze de vragen zouden stellen. Aangezien ik redelijk vlot lees besloot ik na de eerste paar hoofdstukken gelezen te hebben het boek toch even weg te leggen omdat de vragen nog wel even op zich zouden laten wachten.

Begin november hadden we uiteindelijk alle vragen doorgesproken en begon de speculatie over het volgende boek.

3e4d3b8a55cd85a6796237e144c618b8.jpg

Over de auteur

Lotte Petersen (1993) studeerde literatuurwetenschap en werkte enkele jaren als journalist. Voor het schrijven van haar debuutroman liet ze zich inspireren door haar avonturen als nanny in het buitenland. Tegenwoordig woont ze in Eindhoven met haar man en hun geadopteerde zwerfhond en werkt ze naast het schrijven in een boekhandel.

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Over het boek

Heerlijke feelgoodroman van een groot nieuw talent van eigen bodem!

Wanneer de 23-jarige Mia de kans krijgt om als nanny in Rome te gaan werken, grijpt ze deze met beide handen aan. Het leven bij de Italiaanse filmster Vanessa, regisseur Luca en hun twee zoontjes klinkt als een droom. Maar de realiteit blijkt anders: hysterische woedeaanvallen, ongeschreven schoolpleinwetten en torenhoge taalbarrières…

Mia probeert de harten van kleuter Leo en tiener Tommaso te veroveren en hen ondertussen te behoeden voor rondscheurende Vespa's. Collega-nanny's helpen haar op weg, evenals de sympathieke chef-kok Andrea.

Dan ontdekt Mia een intiem geheim over haar werkgever. Is ze wel bestand tegen deze Italiaanse glamourwereld? En waarom ontvluchtte ze eigenlijk haar oude leven in Leiden... en één persoon in het bijzonder?

3f75e985e50a0ebf961f8469c26cb553.jpg

Mijn recensie

Het boek vertelt het verhaal van Mia die au-pair is in Rome, in de dertien lange hoofdstukken, die heel leuk met Romeinse cijfers worden aangeduid, lezen we over het dagelijks leven van Mia met de twee zonen van een druk bezet echtpaar, Leo en Tommaso.

De beschrijvingen van Rome zijn leuk en mooi, je krijgt zelf ook zin om af te reizen naar de stad en de plekjes die Mia ontdekt ook zelf te ontdekken. Helaas gaat het leven van au-pair Mia niet over rozen, de ouders van de twee knullen zijn een stel bijzondere mensen die in mijn ogen weinig aandacht voor kun kinderen hebben en veelal met zichzelf bezig zijn. Dat ze een au-pair hebben genomen die enkel Engels met de kinderen moet spreken, terwijl de jongste van vijf jaar daar een bloedhekel aan heeft, is mij een raadsel. De oudste van elf jaar heeft wel kennis van Engels en lijkt er geen moeite meet te hebben.

Mia sluit zich aan bij een facebook groep van buitenlandse au-pairs in Rome en heeft op die manier enkele gezellige avondjes met gelijkgestemde meiden. Ook heeft ze een leuk contact met Lolita, een andere au-pair een wat oudere Filipijnse dame, waarmee ze gezellige gesprekken in de speeltuin heeft terwijl de jongste zich daar vermaakt met Gianni, het oppaskindje van Lolita.

Elk van de lange hoofdstukken sluit af met een stukje in het verleden, in Leiden, waar Mia studeerde en woonde en werkte na haar afstuderen, op deze manier kom je te gaan als au-pair.

Het was een leuk dagboek verslag van Mia haar belevenissen in Rome maar ik had er door het verrukkelijk in de titel ietsjes meer van verwacht, desalniettemin geeft het boek een leuk inkijkje in het leven van een au-pair in Rome.

Characters = 7 | Atmosphere = 7 | Writing style = 7 | Plot = 6 | Intrigue = 6 | Logic = 7| Enjoyment = 7 | Score 6.71 = 3 sterren



Reacties op: World of Romance Boekenlounge: Een verrukkelijk fiasco

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Lotte Petersen

Lotte Petersen

Lotte Petersen studeerde literatuurwetenschap en letterkunde. Ze woonde onder a...