Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Recensie: Lineke Breukel - Tijdbuigers (Klus voor Hebban boekbloggers)

op 12 augustus 2016 door

Voor het lezen
Zoals ik in een vorig blog heb geschreven, is dit boek door Hebban aan mij gegeven om er een recensie over te schrijven.

Het boek is niet dik, 167 pagina's, verdeeld over 25 hoofdstukken. Ik verwacht dat het een spannend boek gaat worden en heel snel uitgelezen is.

Het is wel jammer dat er een typefout op de omslag van het boek staat Nedeland i.p.v. Nederland.

Het verhaal
Jenna Brent is geëmigreerd naar Zweden. Daar woont ze in een klein huisje in het bos. Ze schrijft een boek over een duistere organisatie in Zweden. Tijdens het schrijven blijkt dat dingen werkelijk gebeuren die ze heeft opgeschreven. Daarnaast verdwijnen of verplaatsen haar spullen in huis. Jenna wordt zelf ook wakker op andere plaatsen en de tijd klopt niet meer. Soms mist ze zelfs een paar dagen. Haar uitgever vindt ze vermoord terug in de auto van haar Zweedse vriend Sven en ze verdenkt hem van moord. Jenna probeert om uit het huis ontsnappen, maar ze wordt telkens in een andere tijd geplaatst.

Na het lezen
Het verhaal is briljant bedacht, het blijft fictie maar toch lijkt het werkelijk te kunnen gebeuren. Bij tijdreizen denk je meteen aan een fantasieverhaal, dat is het wel maar toch wordt je in het verhaal meegenomen alsof het echt kan gebeuren.

De personages zijn vrij goed uitgewerkt, zover dat mogelijk is in dit niet al te dikke boek. Er zijn ook niet veel personages in het verhaal verwerkt, dit houdt het overzichtelijk. Dat is niet erg, want de tijdswisselingen zijn al ingewikkeld genoeg.

Zoals ik had verwacht, heb ik dit boek snel uitgelezen. Ik kan niet zeggen dat het echt mega spannend was, maar toch bleef het boeien omdat je wilt weten hoe het gaat aflopen. Het boek kan ik zeker aanraden, het is een thriller maar wel met een portie fantasie.

Beoordeling
Ik geef dit boek 4 sterren, omdat het fijn weg leest en origineel is geschreven.



Reacties op: Recensie: Lineke Breukel - Tijdbuigers (Klus voor Hebban boekbloggers)

Gerelateerd