Recensie: Mich Nooten - Jack Meijer

op 09 april 2021 door

Het verhaal
Jack Meijer is boekhouder en hij verandert vaak van baan. Dan krijgt hij een opdracht om de administratie van een bordeel op orde te stellen. De eigenaar is de criminele Wilco Roosen, hij weet dat hij ernstig ziek is en wil graag schoon schip maken. Maar gaat Jack mee in het witwassen?

In het bordeel werkt de Oekraïense Natalya en Jack is helemaal weg van haar. Maar zij is de maîtresse van Wilco en hij is niet van plan om haar met Jack te delen. Jack bedenkt een plan om Natalya van hem te bevrijden.

Beoordeling
Het boek is kort en origineel. Het verhaal begint meteen met spanning en je wordt vervolgens twee maanden eerder in de tijd meegenomen. In deze twee maanden gebeurt er heel erg veel en ik vind het knap dat dit in 64 pagina’s wordt beschreven. Wel zijn er korte dialogen, maar deze zorgen ook voor snelheid.

Het personage van Jack leer je het beste kennen, omdat het verhaal vanuit hem wordt geschreven. Hij heeft een bijzonder karakter.

De omslag van het boek is goed, maar het is een veel spannender verhaal dan dat de omslag doet vermoeden. De titel Jack Meijer past prima bij het verhaal. De ondertitel ‘Van sukkel naar bikkel’ had van mij weggelaten kunnen worden, het haalt de titel juist wat naar beneden.

3 sterrenReacties op: Recensie: Mich Nooten - Jack Meijer

Gerelateerd

Gesponsorde boeken