Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

2018: Afscheid en een Nieuw Begin

op 01 januari 2018 door

Ik wens alle volgers van onze spot een Gelukkig Nieuwjaar! Zo’n kersvers jaar gaat altijd gepaard met goede voornemens, afscheid van het oude en een nieuw begin. Ook in onze club gaat iets veranderen. Ik, Saskia, neem na een geweldig jaar afscheid van We Love Scify& Fantasy en maak ruimte voor een opvolger. Natuurlijk ga ik niet op mijn lauweren rusten! Ook ik maak een nieuwe start en begin een eigen boekenblog onder de naam: ‘Saskia in de Boekenhemel’.
Maar allereerst kijk ik met een tevreden blik terug op mijn tijd bij onze Club van Tien en laat jullie mee genieten van mijn leukste belevenissen en successen.

We begonnen nog geen jaar geleden met zijn tienen en bedachten wat we van onze spot zouden maken. Nu, bijna een jaar later en 200 volgers rijker, blijkt er aan goede creatieve ideeën geen gebrek te zijn geweest. Het gaat te ver om al deze leuke initiatieven te benoemen dus ik beperk me tot de artikelen en gebeurtenissen die mij het best zijn bijgebleven.

Dat zijn vooral df88e4c247353a2b8782af355bda7aadb.jpge stukken waarin geestigheid en scherts de boventoon voeren.Voor wie het namelijk nog niet weet: ik heb een zwak voor humor! Wanneer ik mag grappen en grollen kom ik het best tot mijn recht.
Toen we onze gedachten lieten gaan over Koningsdag en een van ons het idee opperde om een artikel in briefvorm te schrijven, ging ik helemaal los. Waarschijnlijk heb ik zelf het hardst geschaterd om de adviezen die ik voor de jarige Koning verzon. Het samenstellen van de brief kostte mij dan ook geen enkele moeite, ik had ontzettend veel plezier.
Eenzelfde ervaring had ik de afgelopen weken tijdens het schrijven het artikel over de Hogfather. Zowel het lezen van het boek als het kijken van de film brachten me aan het schateren. Ze stimuleerden mijn sluimerende meligheid en zorgden ervoor dat het schrijven van het artikel met een hoop gegniffel gepaard ging.
Ook in Verboden Vruchten , het artikel over het gelijknamig thema van de boekenweek heb ik me naar hartenlust vermaakt met het zoeken van foute plaatjes zoals bijvoorbeeld een banaan in de vorm van een ‘je weet wel’. Het vinden van passende en dus totaal foute fantasyboeken was voor onze Club totaal geen probleem. Fantasy is tenslotte bij uitstek een medium voor perversiteiten en kwesties over goed en kwaad.
 
Het is niet allemaal lachen wat de klok slaat, ik ben wel degelijk serieus. Een van de dingen die ik waardevol vind, zijn evenementen zoals de Boekenweek. Ik vind het belangrijk dat mensen gestimuleerd worden om te lezen en draag daar graag mijn steentje aan bij. Daarbij heb ik natuurlijk een voorkeur voor scify en fantasy. Het was een kwestie van geluk dat het thema van de Boekenweek zo goed hierbij paste.
eb42279c5937cb0e0451e7ec8efea32b.jpgHetzelfde geldt voor ‘Nederland Leest’ dat de hele maand november in het teken stond van het thema robotica. Kwam dat even goed uit! Het barst van de robots in de sciencefiction en ik had me in het begin van het jaar voorgenomen om meer sciencefiction te gaan lezen waaronder Ik, robot van Asimov. Toen ik vernam dat de bibliotheken dit boek in november gratis zouden verspreiden was is dan ook blij verrast. Het bracht me gelijk op ideeën voor een reeks artikelen om deze maand mee te vullen. Terwijl ik me inlas op het thema robotica, ontdekte ik dat de bibliotheek Gelderland Zuid een aantal onderwijsrobots in bezit had. Ik sprak met enkele medewerkers en mocht meedoen aan een hackaton waar ik leerde hoe je zo’n robotje kon programmeren. Dit leidde tot het artikel 'Robots in de bieb' en het artikel 'Nederland Leest'.
Aanvankelijk wilde ik ook een biografisch artikel over Asimov schrijven maar omdat Martijn Lindeboom hier al enthousiast mee aan de gang was, besloot ik om een artikel over Asimov en zijn fascinatie voor robots te schrijven. Het bracht me leuke leesmomenten en ik heb met veel plezier een lijvig achtergrond artikel geproduceerd onder kinky titel Robots: de harem van Asimov.
Daarnaast was het leuk om de stellingen van Nederland Leest te verbasteren naar SF boeken en een Boek versus Film artikel over I robot te schrijven. Ook maakten we samen nog enkele artikelen over robots en kunstmatige intelligentie.

Zonder mijn collega’s had ik dit alles niet kunnen doen. Ze maakten de meeste banners en zorgden voor de eindredactie bij mijn solo artikelen. We maakten ook met veel plezier samen artikelen. Deze ontstonden door het uitwisselen van ideeën en het aanleveren van onze eigen stukjes die samengesmeed werden tot één artikel . Het is leuk om zien hoe zo’n gezamenlijke input leidt tot zulke leuke artikelen en series zoals de Genre Melange, Verhalenwevers en de Magische 7. Ik wil jullie: Adinda, Cindy, Demi, Kim, Marc, Marjolein, Toon, Yvette en Vanessa, daar heel hartelijk voor bedanken.
Ook wil ik Debbie en Martijn bedanken voor hun inbreng en het verschaffen van de instrumenten om dit alles mogelijk te maken. Ik heb als gevolg daarvan ook mooie boeken mogen lezen.
Ik wens jullie allen een vruchtbaar en spetterend 2018 toe vol goede ideeën en een fantastische samenwerking zodat we nog veel mooie artikelen tegemoet kunnen zien.

Beste volgers van We Love Scify en Fantasy, bedankt voor al jullie reacties en voor het volgen van onze Spot die jullie vast nog veel leuke momenten zal gaan bezorgen.
f0d33cc406c21c01d6ff4ad3f1fa3060.jpgIk zal jullie niet helemaal verlaten want ik start mijn eigen blog genaamd ‘Saskia in de Boekenhemel’. Natuurlijk komen bovennatuurlijke zaken ook daar ruimschoots aan bod. Ik beperk me echter niet tot één genre op mijn nieuwe hemelse spotje dat in januari van start gaat. Je kunt er nu alvast een kijkje nemen en ik nodig jullie uit om me in de toekomst te blijven volgen.



Reacties op: 2018: Afscheid en een Nieuw Begin

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Isaac Asimov

Isaac Asimov

Isaac Asimow (1920-1992) werd als Isaak Judovitsj Ozimov geboren in het Ru...