Deep undercover #2

op 11 juli 2018 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. Meestal kies je een boek aan de hand van de kaft, de flaptekst en door het lezen van de eerste bladzijde. In de Cover ups laten we jullie kennismaken met boeken door het plaatsen van alleen de kaft, in de Undercovers kun je boeken kiezen op basis van de flaptekst en nu is het tijd voor de derde optie: we duiken de boeken in!

Op deze zomerse woensdag laten we je kennismaken met drie leuke kandidaten.
Wij stellen graag uit de categorie sf/fantasy aan jullie voor:

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

Kandidaat 1:
In de donkere uren voor de dageraad, wanneer zelfs de geesten rusten, komt mijn broer thuis. Hij ruikt naar staal, houtskool en smeltovens. Hij ruikt naar de vijand. Hij vouwt zijn graatmagere lichaam dubbel, glipt door het raam naar binnen en landt geruisloos met zijn blote voeten op het stro. Een zwoele woestijn wind laat de dunne gordijnen bewegen. Wanneer zijn schetsboek op de grond valt, schopt hij het snel onder ons stapelbed, alsof hij een slang van zich af schopt.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

Kandidaat 2:
Toen Gregor Samsa op een morgen uit onrustige droomen ontwaakte, ontdekte hij dat hij in zijn bed in een monsterachtig ongedierte was veranderd. Hij lag op zijn hardgepantserden rug en zag, als hij zijn hoofd eenigszins optilde, zijn gewelfden bruinen, door boogvormige geledingen verdeelden buik, waarop de deken, op het punt omlaag te glijden, nauwelijks houvast kon vinden. A l zijn in vergelijking met zijn overigen omvang zielig dunne pootjes flikkerden hulpeloos voor zijn oogen. „Wat is er met mij gebeurd?" dacht hij. Het was geen droom. Zijn kamer, een echt, alleen wat te klein menschenkamertje, lag rustig tusschen de vier welbekende muren.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

Kandidaat 3:
Mijn pen hapert en valt uit mijn knokige hand, zodat de inkt een wormspoor trekt over Fedwrens papier. Weer een prachtig vel bedorven bij wat -naar ik vermoed- een vergeefs pogen zal blijken te zijn. Ik betwijfel of ik in staat zal zijn deze geschiedenis op schrift te stellen, zonder dat bitterheid mijn woorden kleuren. Een bitterheid waarvan ik meende dat deze lang was gestorven. Ik verkeerde in de stellige overtuiging dat ik alle wrok had afgelegd, maar zodra mijn pen het papier raakt, vloeit met de inkt van zeezwamvlokken de gekwetsheid van de jongeling mee, zodat elke zorgvuldig neergeschreven, zwarte letter verandert in een korst, waaronder een oude, bloedende wond schuilgaat. 

Zou je één van deze drie boeken willen lezen op basis van alleen de eerste alinea of zelfs enkel de eerste zin? Naar welk boek zou jouw voorkeur uitgaan en waarom? Laat het ons in de reacties weten.Reacties op: Deep undercover #2

Meer informatie

Gesponsorde boeken