Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de spot: De Elfen van Bernard Hennen

op 20 augustus 2020 door

In dit gloednieuwe onderdeel op de spot geven we lezers een plekje om hun recensie aan het grotere publiek te tonen. Er komen dagelijkse vele tientallen recensies op Hebban binnen, dat het logisch is dat we soms door het bomen het bos niet meer zien. Zo nu en dan zullen we een boek eruit pikken en eens kijken wat de lezer, de genrefan of de allesverslinder van dit boek vind. Misschien is dit de kans eens te discussieren over dat ene boek of zorgt het juist voor inspiratie om het eindelijk eens te lezen!

Vandaag staat Sven's leeservaring In de spot met De Elfen van Bernard Hennen.

Mooie en gedetailleerde wereldopbouw

Bernhard Hennen is een Duitse auteur die tijdens zijn schooltijd germanistiek en geschiedenis heeft gestudeerd. Hij schrijft fantasy en historische boeken, maar bedacht ook fantasy-verhaallijnen voor pc-games en rollenspellen.

De Elfen is het eerste boek in een reeks over het Elfenras. Deze reeks werd gebaseerd op een losjes gecomponeerde verhaallijn geschreven door Mark Sullivan.

De elfen worden gemeden door het grootste deel van de andere rassen vanwege hun arrogantie en hun lichte ontvlambaarheid. Onder het Elfenvolk ontstaat onrust als bekend wordt dat hun demonische aartsvijand opnieuw van zich doet spreken. Farodin en Nuramon worden aangewezen om op onderzoek uit te gaan. Onverwachts vergezelt de mens Mandred hen op hun tocht. Hun gezamelijke liefde ,Noroelle, wordt ook slachtoffer en dit zorgt ervoor dat ze van hun pad afwijken om haar te redden. Of dit zware gevolgen heeft voor het Elfenvolk, blijft tot het einde onbeantwoord.

Het verhaal speelt zich af in 3 verschillende werelden die bereikbaar zijn via Alfensterren. Deze werelden zijn zeer mooi en gedetailleerd uitgewerkt. Zowel qua omgeving als bewoners. Dit zorgt ervoor dat je je als lezer makkelijker kunt inleven in dit verhaal.

De spanning blijft gedurende het hele verhaal op een hoog niveau. Altijd is er wel iets dat onverwachts opduikt. Altijd gebeurt er wel iets dat je aandacht bij het verhaal houdt. Het boek wegleggen wordt dan ook moeilijk.

De personages zijn zeer divers en de hoofdpersonages hebben een zeer diep uitgewerkte karakteropbouw. Deze komt zeer duidelijk naar boven tijdens de dialogen of gevechten. De vriendschap die groeit tussen de drie hoofdpersonages gedurende het verhaal vormt echt een basis voor het boek. Alhoewel geloof ook zijn rol speelt in het verhaal.

Het slot voorziet ons van nog wat onverwachte elementen en sluit bepaalde verhaallijnen af , maar er wordt ook zeer duidelijk gemaakt dat er een vervolg op dit boek is.


Conclusie

Een zeer goed en spannend boek. Alhoewel er al veel boeken bestaan die elfen als basis gebruiken, heeft dit boek er geen probleem mee om zich staande te houden. Één van de hoogtepunten van dit boek is zeker de uitwerking van de werelden waar het verhaal zich afspeelt.

**** sterren

ps. zou je ook een keer in de spot op de spot willen met een bijzonder boek of interessante recensie, stuur dan een mailtje naar sffclubnl@gmail.com of laat het ons in de Taveerne weten en wie weet kunnen we hem plaatsen.



Reacties op: In de spot: De Elfen van Bernard Hennen

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Bernhard Hennen

Bernhard Hennen

Bernhard Hennen is een Duits schrijver van fantasy. Hij is met name bekend ...