Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de spot: Every heart a doorway van Seanan McGuire

op 19 oktober 2020 door

In dit gloednieuwe onderdeel op de spot geven we lezers een plekje om hun recensie aan het grotere publiek te tonen. Er komen dagelijkse vele tientallen recensies op Hebban binnen, dat het logisch is dat we soms door het bomen het bos niet meer zien. Zo nu en dan zullen we een boek eruit pikken en eens kijken wat de lezer, de genrefan of de allesverslinder van dit boek vind. Misschien is dit de kans eens te discussieren over dat ene boek of zorgt het juist voor inspiratie om het eindelijk eens te lezen!

Vandaag staat de lezersrecensie van Hebbaner Silke Gorremans In de spot. Dit keer Every heart a doorway van Seanan McGuire.

In het kort

Eleanor West’s Home for Wayward Children
No Solicitations
No Visitors
No Quests

Children have always disappeared under the right conditions; slipping through the shadows under a bed or at the back of a wardrobe, tumbling down rabbit holes and into old wells, and emerging somewhere... else.

But magical lands have little need for used-up miracle children.

Nancy tumbled once, but now she’s back. The things she’s experienced... they change a person. The children under Miss West’s care understand all too well. And each of them is seeking a way back to their own fantasy world.

But Nancy’s arrival marks a change at the Home. There’s a darkness just around each corner, and when tragedy strikes, it’s up to Nancy and her new-found schoolmates to get to the heart of the matter.

Donker, sfeervol sprookje voor volwassenen

Ik vind het altijd een beetje moeilijk om Every heart a doorway uit te leggen aan iemand anders. Gewoon omdat het verhaal zoveel verschillende zaken bevat. Het voelt een beetje als een donker sprookjes over kinderen die een magische opening naar een andere wereld hebben gevonden, maar nu terug zijn in de “echte” wereld. Langst de ene kant is het een vrij donker verhaal met zware thema’s, maar het is ook doorspekt met humor, die ervoor zorgt dat je tijdens het lezen hardop zit te lachen.

Every Heart a Doorway is echt een mengelmoes van heel veel verschillende zaken. Een who-done-it, gemengd met fantasy elementen, maar ook een coming of age verhaal. Daarnaast verwerkt Mcguire op subtiele wijze ook nog homoseksualiteit , aseksualiteit en een transgender personage in het verhaal. En toch passen alle puzzelstukjes in elkaar en is het van begin tot einde genieten met een grote G. Nooit voelt het als “te veel” of “overdone”.

Every heart a doorway is een donker, sprookje voor volwassenen. Maar kan ook perfect gelezen worden door iets oudere YA-lezers.

***** Sterren

Zouden jullie dit boek lezen?

ps. zou je ook een keer in de spot op de spot willen met een bijzonder boek of interessante recensie, stuur dan een mailtje naar sffclubnl@gmail.com of laat het ons in de Taveerne weten en wie weet kunnen we hem plaatsen.



Reacties op: In de spot: Every heart a doorway van Seanan McGuire

Meer informatie

Gerelateerd

Over