Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

In de spot:The City We Became van N.K. Jemisin

op 13 juli 2020 door

In dit gloednieuwe onderdeel op de spot geven we lezers een plekje om hun recensie aan het grotere publiek te tonen. Er komen dagelijkse vele tientallen recensies op Hebban binnen, dat het logisch is dat we soms door het bomen het bos niet meer zien. Zo nu en dan zullen we een boek eruit pikken en eens kijken wat de lezer, de genrefan of de allesverslinder van dit boek vind. Misschien is dit de kans eens te discussieren over dat ene boek of zorgt het juist voor inspiratie om het eindelijk eens te lezen!

Vandaag staat Heidi haar leeservaring In de spot met The City We Became van N.K. Jemisin.

New York, in de traditie van Lovecraft

Wat een bijzonder boek is dit!

De stad New York staat op het punt om tot leven te komen en en plekje in te nemen in een illustere rij met steden die al eerder geboren zijn. Ergens in het barensproces van het kind / de stad gaat er iets mis: er liggen onderwereldse bedreigingen op de loer. De 5 burroughs waaruit New York bestaat, zullen moeten samenwerken om de geboorte tot een goed resultaat te laten leiden en dat valt niet mee, zeker niet omdat ze gepersonificeerd zijn in 5 compleet verschillende inwoners van de stad, elk met hun eigen karakter. Gelukkig krijgen ze ook hulp van buitenaf.

Dit is urban fantasy van de bovenste plank. Ik had ook niks anders verwacht van Jemisin.

Eindoordeel: ***** sterren.

ps. zou je ook een keer in de spot op de spot willen met een bijzonder boek of interessante recensie, stuur dan een mailtje naar sffclubnl@gmail.com en wie weet kunnen we hem plaatsen.



Reacties op: In de spot:The City We Became van N.K. Jemisin

Meer informatie

Gerelateerd

Over