Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Klassieker meeleesclub oktober: De vrouw in het zwart/ The Woman in Black

op 01 oktober 2022 door

Het wordt een echte klassieker meeleesclub met The Woman in Black/ De vrouw in het zwart van Susan Hill. Een dun boekje dat bekend staat als een klassiek (gothic) horrorverhaal, tevens verfilmd is en daarom ook geliefd is bij middelbare scholieren om te lezen voor de lijst. Iedereen is welkom, dus lees lekker mee! Doe wel het bedlampje aanlaten voor de zekerheid.

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

In het kort

De jonge jurist Arthur Kipps krijgt de opdracht om de begrafenis van Alice Drablow bij te wonen en haar nalatenschap uit te zoeken.
Hij heeft er geen enkel idee van dat achter de gesloten luiken van haar grote huis tragische geheimen schuilgaan.

Pas wanneer hij bij de begrafenis een glimp opvangt van een jonge vrouw met een uitgeteerd gelaat die geheel gekleed is in het zwart, begint hem een ongemakkelijk gevoel te bekruipen?

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!



Reacties op: Klassieker meeleesclub oktober: De vrouw in het zwart/ The Woman in Black

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Susan Hill

Susan Hill

Susan Hill (1942) is een veelzijdige Engelse auteur: ze schreef kortverhale...