Klassieker meeleesclub #1: De man in het hoge kasteel

op 28 februari 2018 door

Vanaf februari gaan we bij de Scifi & Fantasy club maandelijks een Klassieker uit ons genre lezen. Met de meeste stemmen is dat deze maand geworden: De man in het hoge kasteel van Philip K. Dick. 

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist.

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Zowel met de Nederlandse als de Engelse exemplaren kun je meedoen. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

Nog even samengevat:

De man in het hoge kasteel van Philip K. Dick (1962)

Mocht je nog geen boek hebben dat in de verboden of verbannen categorie valt, dan kun je zeker beginnen aan dit boek. Het jaar 1962. De geschiedenis zoals wij die kennen heeft nooit plaatsgevonden. In deze nachtmerrie-achtige dystopie hebben de asmogendheden de Tweede Wereldoorlog gewonnen. Alle overgebleven joden zijn ondergedoken. Slavernij is weer gelegaliseerd. Noord-Amerika is opgedeeld in verschillende territoria: de westkust is Japans grondgebied, de oostkust maakt deel uit van het enorme Nazirijk. In een neutrale bufferzone in Amerika, tussen de grote wereldmachten in, woont de mysterieuze schrijver van een underground bestseller op een bewaakt landgoed, The High Castle. Zijn immens populaire boek, dat verboden is door de Duitsers, is een herschrijving van de geschiedenis waarin de asmogendheden wél verslagen zijn. Maar bestaat hij wel echt? En is hij wel wie hij zegt dat hij is?

Leesclubvragen:

Deze komen gaandeweg februari hier te staan. Als je zelf opmerkingen en vragen hebt, plaats ze dan bij de opmerkingen hier beneden.

Veel leesplezier!Reacties op: Klassieker meeleesclub #1: De man in het hoge kasteel

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Philip K. Dick

Philip K. Dick

Philip Kindred Dick (1928-1982) was een Amerikaanse sciencefiction schrijver. Zi...