Advertentie

Klassieker meeleesclub december: The War of the Worlds

op 24 november 2019 door

December is de maand van de afronding. De laatste maand van 2019, de laatste boeken van het jaar en de laatste kans om je Reading Challenge af te ronden. Nu willen wij daar een klein beetje in helpen. We nemen daarom voor de Klassieker meeleesclub een boek dat in een aantal categorieën af te vinken is, heel actueel is en maar een dunnetje is. Win-win-win-win-win-situatie.

Het meeleesboek van december is The War of the Worlds van H.G. Wells. Onlangs startte er op Fox/ Ziggo een nieuwe serie over deze klassieker uit 1898 (zie de trailer hier beneden).

Lees je mee? Koop je boek online of in de boekhandel, leen hem van je buurman of haal het boek op in de bibliotheek. Tevens mag de graphic novel deze maand ook! En iedereen kan meedoen, want De Oorlog der werelden staat in het Engels op Project Gutenberg en kun je gratis lezen hier. Instromen kan de hele maand, maar de kans bestaat dat je dan laat de discussie in gaat en veel dingen mist. Zegt het voort, zegt het voort!

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen onder dit artikel. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

De Oorlog der Werelden

De oorlog der Werelden vertelt over een invasie van Martianen, die, na een explosie op Mars, naar de aarde zijn afgereisd. De Martianen blijken verre van vredelievend te zijn en beginnen een offensief tegen de mensen. Het is een van de oudste en bekendste werken over een buitenaardse invasie, en heeft vele andere auteurs geïnspireer

Leesclubvragen:

Gedurende de maand komen hier de vragen te staan. Als je zelf een vraag of opmerking hebt, stel ze hieronder gerust.

Veel leesplezier!Reacties op: Klassieker meeleesclub december: The War of the Worlds

Meer informatie

Gerelateerd

Over

H.G. Wells

H.G. Wells

De vader van de moderne science fiction is zonder twijfel de Engelse schrijver H...