Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Juni = Juliet Marillier maand (Lees mee met de meeleesclub)

op 25 mei 2022 door

Ju=Ju en daarom besteden we in juni aandacht aan Juliet Marillier (en ook omdat het een goede schrijfster is natuurlijk). Wellicht heb je er al eens een boek van gelezen en herlees je graag mee of misschien moet je deze dame nog ontdekken en krijg je zo waar toegang tot (veel) nieuw leesvoer. Lezen jullie mee?

Wat houdt een Meeleesclub in?

Een Klassieker vinden wij een boek dat ouder is dan tien jaar en in zijn tijd een "goed" boek was; een must-read, een bestseller of een bekend boek in het genre. We lezen samen met onze volgers dat boek en delen de ervaringen hier op de Spot. Het is een soort leesclub, maar dan veel laagdrempeliger. We willen gewoon onze ervaringen delen. Wat vinden we goed aan dat boek of juist niet. Het kan ook als een klein stokje achter de deur werken, zodat je die ene grote jongen waar iedereen het altijd over had nog eens kan lezen.

Elke maand houden we een poll alvorens de lancering, waarin we kunnen kiezen uit 3 of 4 boeken uit ofwel fantasy, sf of horror. Jullie kiezen het uiteindelijke boek en dan lezen we allemaal met onze eigen exemplaren mee. De gekozen boeken stellen wij voor, maar er bestaat ook de mogelijkheid om zelf suggesties te doen voor een volgende maand. Denk dus eens na welke boeken je nog allemaal wilt lezen voor je dood gaat (read-before-you-die).

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen in het daarbijbehorende artikel. Je mag ook alleen aan de discussie meedoen als je al eens het boek hebt gelezen. Zowel met de Nederlandse als de Engelse exemplaren kun je meedoen. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

De leesclub van juni

1) Moeder Doorn (verhalenbundel)

Fantasygigant Juliet Marillier komt met een bundel vol sprookjes, die ze op haar eigen unieke wijze hervertelt. Met prachtige illustraties van Kathleen Jennings. Stap een sprookjeswereld binnen die anders is dan je zou verwachten. De levens van Lara, Niamh, Bella en Katrin krijgen een onverwachte wending als ze wezens uit de Andere Wereld tegenkomen, die hen wijze lessen leren, op schattenjacht sturen of aansporen voor ware liefde te vechten. Deze vier verhalen getuigen van moed en vriendelijkheid. Ze gaan over trouw zijn aan jezelf en het herkennen van het goede in anderen.

2) The Harp of Kings (uit de The Warriors bards , redelijk nieuwe Engelse serie)

A young woman is both a bard—and a warrior—in this thrilling historical fantasy from the author of the Sevenwaters novels. Eighteen-year-old Liobhan is a powerful singer and an expert whistle player. Her brother has a voice to melt the hardest heart, and is a rare talent on the harp. But Liobhan's burning ambition is to join the elite warrior band on Swan Island. She and her brother train there to compete for places, and find themselves joining a mission while still candidates. Their unusual blend of skills makes them ideal for this particular job, which requires going undercover as traveling minstrels. For Swan Island trains both warriors and spies. Their mission: to find and retrieve a precious harp, an ancient symbol of kingship, which has gone missing. If the instrument is not played at the upcoming coronation, the candidate will not be accepted and the kingdom will be thrown into disarray. Faced with plotting courtiers and tight-lipped druids, an insightful storyteller, and a boorish Crown Prince, Liobhan soon realizes an Otherworld power may be meddling in the affairs of the kingdom. When ambition clashes with conscience, Liobhan must make a bold decision—and the consequences may break her heart.

3) Dochter van het woud (De Zeven Waterenreeks)

In de Keltische schemering van het oude Ierland, beheerst door mythen en magie, ontspint zich een machtige en betoverende geschiedenis. Dochter van het Woud is Boek 1 van de Trilogie van de zeven wateren door Juliet Marillier, winnares van de Alex Award. De vesting van Zeven Wateren is een afgelegen, vreemde en stille plaats die bedreigd wordt door vernielzuchtige Britten en Vikingen op oorlogspad. Binnen de muren van de vesting is Vrouwe Oonagh doorgedrongen, een tovenares die heer Colum in haar bekoringen heeft verstrikt en die de familie wil vernietigen. Sorcha, dochter van Colum is de enige die de betovering kan verbreken. Als zij faalt, zullen haar broers sterven... 

4) Drager van de wolvenvacht (Saga van de eilanden van het licht)

De jonge Eyvind brandt van verlangen een groot Vikingkrijger te worden en eervol te strijden in naam van Thor. Die kans krijgt hij als zijn oudere broer Ulf hoort van een magisch land overzee, waar voor moedige mannen rijkdom en onsterfelijke faam te behalen zouden zijn. Samen met Ulf en een grote groep volgelingen kiest Eyvind het ruime sop. Maar in het reisgezelschap bevindt zich iemand die niet is wie hij lijkt…

Welke kiezen jullie?



Reacties op: Juni = Juliet Marillier maand (Lees mee met de meeleesclub)

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...