Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Lees mee met de meeleesclub november

op 22 oktober 2021 door

In november zetten we Brandon Sanderson in het zonnetje en lezen we een boek uit zijn collectie. Lezen jullie mee?

Wat houdt een Meeleesclub in?

Een Klassieker vinden wij een boek dat ouder is dan tien jaar en in zijn tijd een "goed" boek was; een must-read, een bestseller of een bekend boek in het genre. We lezen samen met onze volgers dat boek en delen de ervaringen hier op de Spot. Het is een soort leesclub, maar dan veel laagdrempeliger. We willen gewoon onze ervaringen delen. Wat vinden we goed aan dat boek of juist niet. Het kan ook als een klein stokje achter de deur werken, zodat je die ene grote jongen waar iedereen het altijd over had nog eens kan lezen.

Elke maand houden we een poll alvorens de lancering, waarin we kunnen kiezen uit 3 of 4 boeken uit ofwel fantasy, sf of horror. Jullie kiezen het uiteindelijke boek en dan lezen we allemaal met onze eigen exemplaren mee. De gekozen boeken stellen wij voor, maar er bestaat ook de mogelijkheid om zelf suggesties te doen voor een volgende maand. Denk dus eens na welke boeken je nog allemaal wilt lezen voor je dood gaat (read-before-you-die).

Wat zijn de voorwaarden?

We lezen allemaal binnen een maand het boek en bespreken onze ervaringen in het daarbijbehorende artikel. Je mag ook alleen aan de discussie meedoen als je al eens het boek hebt gelezen. Zowel met de Nederlandse als de Engelse exemplaren kun je meedoen. Gezelligheid staat voorop, dus een beetje respect voor elkaars meningen is belangrijk. Haak je af omdat je het boek echt niet leuk vindt, geen probleem, maar laat het wel even weten waarom je het niks vindt. Vind je dit juist het boek van de eeuw, ook dat willen we weten! Let wel op met spoilers als niet iedereen al zover is.

Leesclub van november:

1. Het laatste rijk (Mistborn 1) (online bibliotheek)

Het Laatste Rijk is het eerste deel van Sandersons trilogie over de geheimzinnige Nevelaars, waarmee hij stormenderhand het Angelsaksisch taalgebied veroverde en zijn naam vestigde. Meer dan eens worden zijn boeken vergeleken met die van George R.R. Martin en Raymond E. Feist.

Een epische geschiedenis over onheil, teloorgang en uiteindelijk triomf - van Brandon Sanderson, de nieuwe ideeënsmid van de moderne fantasy.
Al duizend jaar regent het as uit de hemel en komt er geen bloem tot bloei. Al duizend jaar leven de skaa in angst en ellende. Want al duizend jaar worden zij onderdrukt door de Opperheer, de onaantastbare Splinter der Oneindigheid, die met ijzeren vuist en absolute macht regeert. Maar als alle hoop verdwenen is, als de mens niet eens meer weet wat hoop is, ontdekt de skaa-halfbloed Kelsier in de helse gevangenis van de Opperheer dat hij beschikt over de mysterieuze gave van de Nevelaars: het vermogen om krachten aan metalen te onttrekken, dat hij kan inzetten om de Opperheer ten val te brengen. Op dat moment is de kiem gelegd voor een titanenconflict, een machtsstrijd van immense omvang die vele levens zal eisen.
Maar Kelsier is vastbesloten, en hij staat niet alleen in zijn streven de Opperheer van de troon te stoten. Onder de Ertsmagiërs van de Nevelaars vindt hij gedreven bondgenoten. En dat niet alleen: zijn levenspad kruist dat van een jonge vrouw, Vin, een wees en net zoals hijzelf een skaa-halfbloed. Bepaald soepel verloopt de eerste kennismaking niet. Vin, door schade en schande wijs geworden, vertrouwt niemand meer. Ook Kelsier niet...

2. Staalhart (De Wrekers 1) (online bibliotheek)

Tien jaar geleden verscheen Calamity aan de hemel en ontwikkelden sommige mensen ineens bijzondere krachten, als een soort superhelden. Deze ‘Epics’ zijn echter bepaald geen superhelden. Ze kregen niet alleen een gave, maar ook een onstilbare honger naar macht en destructie. Niemand durft de Epics een strobreed in de weg te leggen. Behalve de Wrekers. Die geheimzinnige groep heeft als enig doel Epics te bestuderen, hun zwakke punt te vinden, en ze om zeep te helpen.
David is vastbesloten de Wrekers op te sporen, zich bij hen aan te sluiten en ze te overtuigen hun vizier te richten op de Epic die verantwoordelijk is voor de dood van Davids vader: Staalhart. Staalhart is een wrede Epic die als een tiran regeert over Newcago en erom bekend staat onverslaanbaar en onsterfelijk te zijn....

3. The way of kings (Stormlight Archives 1) Engelstalig

The brand new epic fantasy series from international bestseller Brandon Sanderson. According to mythology mankind used to live in The Tranquiline Halls. Heaven. But then the Voidbringers assaulted and captured heaven, casting out God and men. Men took root on Roshar, the world of storms. And the Voidbringers followed ... They came against man ten thousand times. To help them cope, the Almighty gave men powerful suits of armor and mystical weapons, known as Shardblades. Led by ten angelic Heralds and ten orders of knights known as Radiants, mankind finally won. Or so the legends say. Today, the only remnants of those supposed battles are the Shardblades, the possession of which makes a man nearly invincible on the battlefield. The entire world is at war with itself - and has been for centuries since the Radiants turned against mankind. Kings strive to win more Shardblades, each secretly wishing to be the one who will finally unite all of mankind under a single throne. On a world scoured down to the rock by terrifying hurricanes that blow through every few days is a young spearman, forced into the army of a Shardbearer, led to war against an enemy he doesn't understand and doesn't really want to fight. What happened deep in mankind's past? Why did the Radiants turn against mankind, and what happened to the magic they used to wield?

4. Sterrenvlucht - Skyward 1

De alom geprezen eerste science fiction reeks van de bekende fantasy schrijver Brandon Sanderson.

80 jaar geleden stortte een sterrenschip vol mensen neer op de planeet Detritus, die is omgeven door een eeuwenoude puinschil. De nakomelingen, die zichzelf de Rebellen noemen, leven in grotten maar worden desondanks toch onophoudelijk aangevallen door de Krell. De enige verdediging wordt gevormd door slimme jonge piloten die onbevreesd de lucht in gaan om de gemeenschap te beschermen. En piloot worden is altijd de ultieme droom van Spensa geweest. Maar haar lot is verweven met dat van haar vader – een piloot die jaren geleden werd neergeschoten, toen hij zijn team laf in de steek liet, waardoor Spensa’s kansen om naar de vliegschool te mogen klein zijn. Een toevallige ontdekking in een lang vergeten grot biedt haar misschien wel een manier om de sterren alsnog te claimen en een oud geheim te onthullen.

Welke kiezen jullie ?



Reacties op: Lees mee met de meeleesclub november

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson

Brandon Sanderson groeide op in Lincoln, Nebraska. Hij studeerde en doceerde cre...