Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Scifi & Fantasy-ambassadeur Yvette

op 22 januari 2017 door

Wat een goed nieuws! We starten 2017 met een kersverse Club van 10 en wel eentje voor de genres Sciencefiction & Fantasy. Tien enthousiaste lezers gaan zich het komende jaar op Hebban inzetten voor deze genres. Ze zullen je artikelen, nieuws, interviews, listmania's en meer voorschotelen. Volg deze Spot en leer de Hebban Scifi & Fantasy-ambassadeurs kennen! Vandaag: Yvette!

Hallo allemaal en welkom bij de Club van Tien Scifi en Fantasy. Ik ben Yvette, 36 jaar en al heel lang fan van dit genre. Lezen is dromen voor mij. Een manier om even weg te zijn van de wereld. Schrijven vind ik ook leuk. Mijn eerste zelfgeschreven boekje ging over Joris en de draak. Joris viel in het water en versloeg daarna de draak.

Qua thema’s is er niet veel veranderd in de tussentijd. Fantasy is nog steeds mijn favoriete genre, maar ook historische romans, literaire puzzelverhalen en het onlangs ontdekte grafische-boeken-genre komen in mijn boekenkast voor.

Lezen is voor mij ook vrij zijn. Reizen over de hele wereld kunnen maken. Wacht even, de wereld? Nee verder. To infinity and beyond! Jezelf allerlei rollen toebedelen en eigen levens laten leiden. Scifi en fantasy lenen zich hier uitstekend voor.

In mijn dagelijks leven werk ik in de natuur en wetenschapswereld. Mijn leeswereld deel ik het liefst met sterke vrouwelijke hoofdpersonen, Keltische of Scandinavische omgevingen, mythen, magische figuren, trollen, rituelen, relaties, kruiden en een bos. Mijn favoriete schrijfster is dan ook Juliet Marillier. Net als ik een liefhebster van deze kenmerken en ook affiniteit voor geschiedenis en volksverhalen.

Wat ik ook graag lees, maar meer uit fascinatie, zijn de boeken van een andere favoriete schrijfster: Margaret Atwood. Een (feministische) schrijfster die intelligente toekomstromans schrijft met vaak sterke vrouwen in de hoofdrol. Haar boeken gaan over de nabije toekomst en laten je nadenken over wat er allemaal kan gebeuren als technologie de wereld zal domineren. Boeken van haar vallen niet zo onder één kopje te noemen, het is sci-fi, urban fantasy, fictie, YA, maar bovendien ook angstaanjagend realistisch. Zou het werkelijkheid kunnen worden en niet alleen fantasie?

Op dit moment ben ik net klaar met het boek Dochter van Albion van Ilka Tampke, gekregen voor kerst en helemaal in mijn straatje. Het is haar eerste boek en het is onderdeel van een serie. Dit boek heeft al mijn verwachtingen overschreden en ik kijk al uit naar haar volgende! Het volgende boek staat echter alweer klaar: De windzangers van Megan Lindholm, de echte naam van Robin Hobb. Gezien de gemengde lezerswaarderingen ben ik benieuwd hoe ik het ga vinden.

Wat betreft nieuwe boeken lezen, ik ga graag uitdagingen aan en ik hoop vooral verassingen, out-of-the-box en genre-overstijgingen te gaan lezen, naast de oude klassiekers. Heb je iets ontdekt, laat het me weten! Ik hoop verder dat jullie net zo gaan meegenieten van deze fantastische verhalen bij onze Club van Scifi en fantasy.

De voltallige Hebban Scifi & Fantasy Club van 10 bestaat uit:

Cindy Strijkers-Brakel | Natasja Jeninga | Marjolein Slats | Adinda Volkers | Vanessa Geensen | Demi Schoonenberg | Yvette Stevens | Saskia Jacobs-Labree | Kim Schreurs | Marc de Kok

We love Scifi & Fantasy



Reacties op: Scifi & Fantasy-ambassadeur Yvette

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Juliet Marillier

Juliet Marillier

Juliet Marillier (Dunedin, Nieuw-Zeeland, 1948) is een Australische  a...

Margaret Atwood

Margaret Atwood

Margaret Atwood (Ottawa, 1939) is een Canadese schrijfster. Ze schrijft romans e...