Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Undercover #11

op 23 augustus 2018 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is.

Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mag lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen? Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud.  Zou je één van deze drie boeken willen lezen op basis van alleen de tekst? Naar welke zou jouw voorkeur uit gaan en waarom? Wij stellen graag uit de categorie sf/fantasy aan jullie voor:


8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

 Boek 1. Als de koning van Zuidermark onverwachts wordt ontvoerd uit het noordelijkste deel van de mark koninkrijken, staat zijn jeugdige nageslacht een onzekere toekomst te wachten. Zo heeft de kreupele en humeurige prins Barrick nauwelijks oog voor zijn plichten. Zijn tweelingzus, prinses Brionie, vol leven en koppig als geen ander, vat haar nieuwe taak juist heel serieus op. Samenzwerende hofedelen maken het de tweeling niet makkelijker. Hun stiefmoeder wil haar eigen kind op de troon. Verkenners van het veroveringszuchtige Xis zijn al in het rijk gesignaleerd. En uitgerekend nu is de Schaduwgrens in beweging gekomen en glijden dichte nevels het rijk binnen. Nevels die niet kunnen verhullen dat daarachter het elfenleger van de Qar optrekt. Klaar om het rijk binnen te vallen.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

 Boek 2. Vasilisa groeide op aan de rand van de Russische wildernis, waar de sneeuw zich huizenhoog ophoopte en waar er waarheid school in de sprookjes die rond het vuur werden verteld. Vasilisa’s gave om te zien wat anderen niet zien trok de aandacht van Morozko – Vorst, de winterdemon uit de verhalen – en samen redden zij Vasilisa’s volk van de ondergang. Maar omdat ze anders is dan de anderen, wordt ze door haar eigen mensen voor heks uitgemaakt.

Na te zijn weggejaagd uit haar huis heeft Vasilisa nog maar twee opties: trouwen of het klooster in. Een onmogelijke keuze, en dus kiest ze voor het avontuur. Verkleed als jongen trekt ze eropuit op haar schitterende hengst Solovey.

Als Vasilisa echter een stel bandieten te slim af is, verandert alles. De grootvorst van Moskou roemt haar heldendaden, en plots wordt Vasilisa weer herenigd met haar zus en broer, die nu deel uitmaken van de vriendenkring van de vorst. Maar als ze er aan het hof achter komen dat ze eigenlijk een meisje is, zal dat grote gevolgen voor haarzelf en haar familie hebben. Voordat ze zich kan bevrijden uit het web van Moskouse intriges – en terwijl Morozko met advies komt waarvan niet te zeggen valt of het betrouwbaar is – wordt Vasilisa geconfronteerd met een gevaar dat heel Moskou bedreigt.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

 Boek 3. De negentienjarige Paige Mahoney werkt in de Londense onderwereld bij Seven Dials voor een man genaamd Jaxon Hall. Paige werkt als bode tussen de geheime cellen, waarbij ze heen en weer reist tussen de gedachten van mensen. Ze is een droomloper, een helderziende die al hoogverraad pleegt door te ademen.


Het regent op de dag die haar leven zal veranderen. Ze wordt aangevallen, gekidnapt en getransporteerd naar Oxford, de stad die al tweehonderd jaar gezocht wordt. Daar ontmoet ze Warden, een Rephaite met een donkere honinghuid en grote gele ogen. Hij is het mooiste en meest beangstigende wat ze ooit gezien heeft - en hij gaat haar beschermen.

Ben je nu iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...



Reacties op: Undercover #11

Meer informatie