Undercover #4

op 23 augustus 2017 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is...

Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mocht lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen? Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud. En omdat we in tijden van Tinder leven (er moet keuze zijn) en het woensdag is, laten we je kennis maken met twee leuke kandidaten.

Zou je één van deze twee boeken willen lezen op basis van alleen de tekst? Naar welke zou jouw voorkeur uit gaan en waarom? Wij stellen graag uit de categorie science fiction/fantasy/horror aan jullie voor:

Kandidaat 1

Op de planeet *** is het contact tussen de honderden kleine eilandjes waaruit de wereld bestaat schaars. De onrustige zeeën vol gevaarlijke monsters maken het schepen onmogelijk om over te varen.
Maar dan ontdekt de mens dat hij, met zelfgemaakte metalen vleugels, kan vliegen. Sindsdien trotseren zogeheten zilvervliegers met gevaar voor eigen leven de verraderlijke oceanen.
Maris van Amberly is opgevoed door een vlieger en wil niets liever dan boven de eilanden van *** vliegen. Volgens de traditie gaan de vleugels echter naar haar stiefbroertje Col.
Maris besluit hier tegenin te gaan en eist dat zilvervliegers voortaan worden gekozen op basis van hun talent, niet volgens het geboorterecht. Dit pakt helaas anders uit dan Maris had verwacht.

Kandidaat 2

Vier gelukkige kinderen verliezen hun vader bij een verkeersongeluk. Hun verwende moeder wendt zich in wanhoop tot haar ouders, die haar hebben onterfd toen zij vijftien jaar geleden wegliep om met een halfoom te trouwen. Zo verhuizen de kinderen in het holst van de nacht naar het riante landgoed van hun grootouders. Ze worden verstopt op een donkere, muffe zolder en moeten daar blijven tot de ongelooflijk rijke grootvader is gestorven. Dat is slechts een kwestie van dagen, volgens de moeder. Maar dagen worden maanden en uiteindelijk jaren en nog steeds gaat de zieke oude man niet dood. De wegkwijnende kinderen worden 'verzorgd' door de grootmoeder, die hen kwelt en vernedert. De twee oudste kinderen naderen de volwassenheid, worstelen met nieuwe verlangens en begeertes. En dan ziet de oude grootmoeder haar kans schoon. Wrekend... en moordzuchtig.


Ben je nu iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...Reacties op: Undercover #4

Meer informatie