Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Undercover #9

op 17 mei 2018 door

Een boek uitkiezen is iets heel persoonlijks. De meeste mensen pakken een boek op als de cover hen bevalt of omdat ze de schrijver kennen. Als Club van Scifi/Fantasy gaan we graag even undercover en onderzoeken of dit ook waar is... Wat als je juist eens niet wist hoe het boek uitzag? Wat als je alleen de tekst mag lezen op de achterkant? Zou je het boek dan toch interessant genoeg vinden om te lezen? Het voelt een klein beetje als een blind date: nog voordat je op uiterlijk mag oordelen, kijk je eerst naar de inhoud. En omdat we in tijden van Tinder leven (er moet keuze zijn), laten we je kennis maken met drie leuke potentiëlen.

Zou je één van deze drie boeken willen lezen op basis van alleen de tekst? Naar welke zou jouw voorkeur uit gaan en waarom? Wij stellen graag uit de categorie sf/fantasy aan jullie voor:

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

  S******, de grote stad van de woestijn, het middelpunt van commercie en cultuur, wordt al eeuwenlang geregeerd door twaalf koningen – wreed, meedogenloos, machtig en onsterfelijk. Met hun leger van Zilversperen, hun elitegroep Klingmaagden en hun heilige beschermers, de angstaanjagende asirim, behouden de koningen hun positie als onbetwiste, onverslaanbare heren van de woestijn. Er is geen hoop op vrijheid voor wie onder hun juk leven. Zo lijkt het althans, totdat Çeda, een dappere, jonge vrouw uit de westelijke sloppenwijken, de wet van de koningen negeert door naar buiten te gaan op de heilige nacht van Beth Zha’ir. Die nacht leert ze niet alleen meer over haar eigen afkomst, maar ontdekt ze ook de verschrikkelijke waarheid achter de geschiedenis van de koningen. Samen kunnen die geheimen wellicht eindelijk de ijzeren greep van de koningen breken... dat is als ze haar niet eerst vinden.

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpg

In De Boeken van de Zoon van de Krijger vertelt ***** ******het verhaal van Nevare – de zoon van de krijger – wiens leven na de kennismaking met de vlakteman Dewara onverwacht een dramatische wending neemt. Want Dewara brengt Nevare in contact met de Boomvrouw en haar magie. Hij kiest de weg die zij hem wijst, een weg die hem in contact brengt met de geestenwereld...

8d4f823b7b8b0a084f0fdaad126cfb70.jpgAl eeuwen bewaart de Orde van Wintermagiërs het machtsevenwicht tussen de mensen van het Paternaat en de oorspronkelijke rassen van Laersinweld. Chloë Sol Ramsey staat op het punt om haar eindtesten te doen en definitief toe te treden tot de Orde.
Maar dan slaat het noodlot toe.
Chloë is het doelwit van een klopjacht en moet vluchten. Bijgestaan door haar voormalige geliefde en de laatste halfling van Laersinweld probeert Chloë haar achtervolgers voor te blijven.
Niets is echter wat het lijkt. Het verborgen verleden van Chloë's metgezellen keert zich tegen haar en alles wat ze liefheeft. Kan Chloë de juiste keuzes maken om de balans tussen de verschillende volkeren te herstellen? Of zullen de gevolgen van die keuzes haar hele wereld vernietigen?

Ben je nu iemand die alles eerst graag tot op de bodem uitzoekt voordat je overstag gaat, dan mag je uiteraard googlen. Er zijn immers mensen die ook iemand eerst natrekken, maar een verrassing is het dan niet meer...



Reacties op: Undercover #9

Meer informatie