Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Ralph Ellison - Onzichtbare man

op 01 februari 2023 door

Deze maand lezen we een bijzonder actuele klassieker, Onzichtbare man - Ralph Ellison. We kruipen diep in de huid van een zwarte man, waarvan we de naam niet te horen krijgen, en lezen hoe en waarom hij zich afgewend heeft van de maatschappij. Begin maart gaan we hem bespreken.

283e7344032ee664def93252cd037c8b.jpg
Waarom dit boek? 

De keuze voor dit boek is het gevolg van een prachtige recensie over deze klassieker. Wie Cies 'kent' weet dat hij altijd diepgravende recensies weet te schrijven en deze titel past perfect in onze agenda. Ik ben zo vrij een stukje uit genoemde recensie te citeren, zonder spoilers uiteraard.

Ellison overstijgt de discussie over mogelijke en onmogelijke zwarte identiteiten en maakt van “Onzichtbare man” een universeel verhaal over persoonlijke identiteit, het al dan niet behoren tot een etnische en/of culturele groep en hoe persoonlijke en collectieve identiteiten (kunnen) worden gecreëerd. 

Voor een analyse kun je hier terecht, Engelstalig


Nieuwsgierig geworden? Iedereen kan meelezen. Voor de bespreking zou het handig zijn wanneer je het boek uit hebt op 1 maart, dan klinkt het startsein voor alles wat je kwijt wilt over het boek in deze laagdrempelige leesgroep. 


Tot 1 maart! 

283e7344032ee664def93252cd037c8b.jpg



Reacties op: Ralph Ellison - Onzichtbare man

Meer informatie

Gerelateerd

Over