Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Introductie

op 25 oktober 2016 door

Het Achtste leven doet ons weven

Een feuilleton van een boek van 1248 pagina's lezen met 80 lezers is heel spannend, heel leuk en heel intensief. Dat wil je met elkaar delen; mooie zinnen aan elkaar tonen, elkaar op leuke verwijzingen wijzen en samen genieten van de hoeveelheid pagina's.

944b6bd871318b8c862d4e885e6eb2ba.png944b6bd871318b8c862d4e885e6eb2ba.png944b6bd871318b8c862d4e885e6eb2ba.png. 944b6bd871318b8c862d4e885e6eb2ba.png

Bij het lezen van de proloog blijkt al snel dat dit boek vol staat met symboliek, intertekstualiteit, parabels en mythologie. Natuurlijk is het leuk om deze elementen met elkaar delen maar die willen we ook bewaren, zodat we aan het einde van dit 10 wekelijkse feuilleton een prachtig overzicht hebben van dit verhaal.

Enthousiast begonnen we in een blog https://www.hebban.nl/spot/elegieen/nieuws/tapijtdraadjes-van-het-achtste-leven alle draden van het verhaal te verzamelen maar na het lezen van de proloog bleek dat er zoveel te vertellen was over dit boek dat één blog onvoldoende was om alles overzichtelijk te vermelden. Omdat wij toch gezamenlijk de informatie willen bewaren en we jullie input van groot belang vinden hebben we deze blogspot gemaakt. Een blogspot over het boek Het Achtste Leven met wetenswaardigheden over de schrijfstijl, de vermeldde mythologie, verwijzingen naar andere boeken en heel veel andere weetjes. Informatie die bij de leesclub zou verzanden in de grote hoeveelheid reacties proberen we hier zo veel mogelijk bij elkaar te houden.

Direct in de proloog van het boek werd duidelijk dat er verwijzingen naar diverse andere boeken (intertekstualiteit) te herkennen waren. Een speciale blog over dit item zal snel gelanceerd worden. Ook de mythologie kreeg een prominente rol in het eerste deel van het boek waarbij we kennismaakte met Nitsa, de vertelster van het verhaal, en een deel van haar familieleden. Daarom zal er ook een blog verschijnen met de mogelijkheid om per aflevering van het feuilleton de genoemde mythologie te bespreken. Samen zullen we deze verwijzingen beter kunnen herkennen en begrijpen. Aan het einde van het feuilleton krijgen we dan een prachtig overzicht en hebben we vast veel geleerd. Kennis die we bij volgende boeken weer goed kunnen gebruiken.

dd58c6b546e9c5f8d048a9af233581b1.jpgZoals al genoemd leren we gedurende het lezen veel familieleden kennen van de vertelster van het verhaal. De  diverse familieleden van verschillende generaties hebben al vele lezers op het idee gebracht om een stamboom te maken. Vele leden van deze familie zullen een belangrijke rol spelen in het verhaal voor Brilka. Ze zijn verbonden zoals de draadjes in een prachtig wandtapijt. We zullen een blog speciaal inrichten voor het opbouwen van deze stamboom of te wel het weven van de draadjes tot een tapijt.

Er is nog veel meer dat aan bod zal komen op deze blogspot. Denk aan een puzzel of raadsel om te bekijken of we alles in het boek goed onthouden hebben, informatie over Georgië, de geschiedenis en de politieke beslommeringen die het verhaal kleuren, een blog om informatie over kunst, stijlvorm en religie in kaart te brengen maar ook samenvattingen van de verschillende delen van het boek voor als je eens even terug wilt lezen.

Om deze blogspot vorm te geven hebben we ons samengevoegd tot de wevers van het Achtste leven tapijt. De wevers Tea, Nathalie B, Sanne (Sansan) en Gigi (Leestgraag). Ellen (Prowisorio) zal af en toe een gastblog verzorgen met bijvoorbeeld een kunstige, spectaculaire puzzel. Maar alle input van andere lezers is eveneens welkom.

Ben je lezer van Het Achtste Leven, in de leesclub of daarbuiten, of ben je van plan het boek ooit te gaan lezen (let op: de site bevat spoilers) dan ben je van harte welkom op:

Het Achtste Leven doet ons weven.

dbd789aadb3c19f11c35e20a4294c027.jpeg

 



Reacties op: Introductie

Meer informatie