Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verblind - Mary K Franklin

op 17 mei 2019 door

Via facebook was er een winactie van Samenlezenisleuker voor het boek Verblind van Mary K Franklin. Er werden 25 exemplaren verloot. Ik behoorde tot één van de gelukkige winnaars. Als tegenprestatie werd gevraagd om binnen 3 maanden een recensie via social media te plaatsen. Nou dat is een kleine moeite en voor mij een mooie reden om er een apart blog aan te wijden.

a392b8c648a2b2ec6e21d836196125f1.jpg

De auteur

Marieke Frankema is de persoon achter Mary K Franklin. Ze is een duizendpoot, ik citeer haar eigen woorden: Ik doe een boel. Zingen, dansen, (stem-)acteren, schrijven, lesgeven, werelden creëren, mijn wereld vormgeven, dat zijn allemaal dingen waar ik erg blij van word. En ik doe ze het liefst allemaal tegelijk. Niet dat dat kan – zelfs als vrouw kun je niet zo veel dingen tegelijkertijd – maar ik leef het leven waar ik zo van hou en weet al mijn passies te combineren in mijn werk als zangeres, musicalactrice en schrijfster.

Mijn eerste kennismaking met Marieke verliep via de chat. Direct na mijn opmerking op de oproep voor de winactie voor het boek geplaatst te hebben, kreeg ik via de chat een pb-tje met tips en trics voor het bouwen van een boekenblog van Marieke. Dit was het begin van een spontane chatsessie. 

Een paar dagen na bekendmaking van de winnaars ontving ik een mail van Marieke met niet alleen het ebook maar ook nog 9 afbeeldingen, te gebruiken op social media. Tevens werd de mogelijkheid geboden om een groot aantal goodies gratis aan te vragen, behorende bij het eerste hoofdstuk van het boek. Wat een verwennerij, dus gelijk ook dit aangevraagd. Een heleboel achtergrond informatie en verduidelijking van muzikale- en acteertermen, het audioboek van het eerste hoofdstuk, andere audiofragmenten, kortom allemaal goodies die een extra dimensie aan het lezen toevoegen. Vooraan in het ebook heeft Marieke een persoonlijk bericht geschreven, dus een soort digital signature. 

a392b8c648a2b2ec6e21d836196125f1.jpg

Het Boek

En dan lopen we aan de hand van Melissa de musical-theater wereld in. Het is hard werken voor Melissa om zich staande te houden en om een mooie musicalopleiding te doorlopen. Niemand van het thuisfront staat achter haar, behalve haar vader. Ze moet moeite doen om zich los te weken van haar beschermde leventje tot nu toe. Haar ex vriendje Rick is daar zeker niet behulpzaam bij. Hij blijft haar stalken met telefoontjes. Door haar onzekerheid speelt Rick moeiteloos op haar schuldgevoel in. Daarbij schildert hij de theaterwereld af als een en al losbandigheid. Dit haalt het zelfvertrouwen van Melissa nog verder naar beneden. Maar ze besluit toch door te zetten.

Als ze gevraagd wordt om mee te spelen in een groot musical project krijgt ze Nathan als tegenpartij. Nathan heeft niet zo’n geweldige reputatie maar Melissa kan haar gevoelens voor hem niet onderdrukken. De scheidslijn tussen acteren en het werkelijke leven vloeien in elkaar over. Ze belandt in een miserabele liefdesdriehoek. Welke liefde zal het winnen?

Het verhaal is rustig opgebouwd. Mijn muzikale kennis kwam me goed van pas. Veel muziektermen passeerden de revue (solfège, unisono, mezzo-, alt-, sopraan, resoneren, vibrato). Bekende musicals werden genoemd evenals bekende liedjes. Nu begrijp ik waarom Marieke de goodies behorend bij dit boek aanbiedt. Voor iemand die nog nooit van deze termen heeft gehoord kunnen deze extra’s veel verduidelijking geven. De beschrijving van de setting is beeldend. Het harde wereldje op zo’n opleiding is goed in kaart gebracht. De hoofdpersonage Melissa maakt een behoorlijke groei in ontwikkeling. Van een onzeker meisje van het Friese platteland groeit ze uit naar een persoon met meer zelfvertrouwen. Ze weet haar ‘mannetje’ te staan in het theaterwereldje.

a392b8c648a2b2ec6e21d836196125f1.jpg

Conclusie:

Het lezen ging bij mij niet altijd makkelijk. Soms struikelde ik over een aantal Belgische woorden. En ik heb lang moeten nadenken wat er met ‘toitjes’ bedoeld werd. Door de realistische schrijfstijl kom je goed in het verhaal. Het plot is voorspelbaar maar door de hele entourage eromheen mooi neergezet. Een heerlijke luchtige muzikale feelgood roman.



Reacties op: Verblind - Mary K Franklin

Gerelateerd

Over

Marieke Frankema

Marieke Frankema

Schrijfster van fantasy, kinderboeken, romantiek en Young Adult.