Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Kind 39, vraag 2: Personages

op 20 juni 2020 door

Vraag 2: Er zijn verschillende belangrijke personages in het verhaal.

a. Terese Battaglia: Ilara Tuti heeft met Teresa Battaglia gekozen voor een bijzondere protagonist: nors, empathisch, strijdend tegen de kilo's en haar beginnende dementie. Ilara beschrijft in de 'noot van de auteur' hoe ze zelf Teresa's persoonlijkheid voor zich zag tijdens het schrijven. Heb je Teresa in het verhaal ook als zodanig leren kennen? Of herken je haar helemaal niet in de omschrijving? 

b. Massimo Marino: Wat vind je van zijn rol in het verhaal? Zijn eerste kennimaking met Teresa is natuurlijk verschrikkelijk onhandig. Hoe vind je dat hij zich in het verhaal ontwikkelt?

c. Kind 39: Over de geloofwaardigheid gaan we het later nog hebben. Welke emoties riepen het persoonlijke verhaal van Kind 39 bij je op? 

d. Het dorp en zijn bewoners: die scheer ik maar even over een kam omdat zij onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn en een front vormen tegen de politie. Begrijp je deze houding? Graag met toelichting waarom wel of waarom niet.



Reacties op: Kind 39, vraag 2: Personages

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Ilaria Tuti

Ilaria Tuti

Ilaria Tuti (1976, Friuli) woont en werkt in Friuli, in het uiterste noordoosten...