Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekpresentatie John Boyne

op 09 april 2019 door

De schrijver John Boyne is geboren in Dublin op 30 april 1971. In totaal heeft hij 17 boeken geschreven voor zowel volwassen als kinderen. Waarvan het boek De jongen in de gestreepte pyama zijn bekendste is. Dit boek is ook verfilmd. Zijn boeken zijn in meer dan 50 talen verschenen. 

Op Facebook en Hebban stond dat je op 9 april de mogelijkheid had op een greet en meet, ik heb me gelijk ingeschreven bij de boekhandel Dekker vd Vegt in Nijmegen. Dit leek me een mooie kans om John Boyne in het echt te ontmoeten en om zijn nieuwe boek te kopen en te laten signeren.

Het boek: een ladder naar de hemel:
"Overal zijn verhalen te vinden, als je maar goed genoeg zoekt. Het hoeven niet eens je eigen verhalen te zijn. Tenminste, dat is wat de beginnende schrijver Maurice Swift al vroeg in zijn carrière besluit. Want ambitie heeft hij meer dan genoeg, schrijftalent ook wel, maar door een jammerlijk gebrek aan inspiratie kent zijn schrijversdroom vooralsnog geen vliegende start. Een toevallige ontmoeting met bestsellerauteur Erich Ackermann in een Berlijns hotel biedt hem de gelegenheid zichzelf in de wereld van de literatuur te lanceren. Erich is namelijk eenzaam, heeft een verhaal te vertellen en vindt in Maurice een gretig luisterend oor. De charme en attenties van Maurice maken hem blind voor de waarheid: hij had zijn verhaal beter voor zichzelf kunnen houden.

Een ladder naar de hemel is een psychologisch kat-en-muisspel dat laat zien dat de wereld aan je voeten ligt als je bereid bent tot het uiterste te gaan." 

                                                             35620d360ba23d7ad52959c747c988d3.jpg

Na een kopje thee of koffie begon om 20.00 uur het interview met Anja Adriaans. John kan erg boeiend vertellen over zijn boek en natuurlijk kwamen andere boeken ook aan de orde. Hij vertelde onder andere dat hij gewoon aan een boek begint en dan wel ziet hoe het afloopt. Hij heeft niet alles van te voren al in zijn hoofd zitten. Hij werkt aan één boek tegelijk en als hij ideeën hoort over andere boeken, schrijft hij deze in een schrift. Na drie kwartier kletsen ging hij signeren. Er ontstond al snel een lange rij, maar gezellig keuvelend met mede 'fans" ging het eigenlijk heel snel. And lucky me: hij wilde al mijn boeken die ik van hem heb signeren. Dus die staan nu te pronken in mijn kast. 

                        8c35e3ecca1f8779c85672b2f78eb5bc.jpg



Reacties op: Boekpresentatie John Boyne

Gerelateerd