Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekjes voor de allerkleinsten met een knuffelig gehalte!

op 18 september 2020 door

Eerder hebben we bij Boekenbengels en Leesbeesten al aandacht besteed aan boekjes voor de allerkleinsten. Want wees nou eerlijk, met boekjes kun je eigenlijk niet vroeg genoeg beginnen. Met het verschijnen van de kartonboekjes van Happy Horse was het tijd om onze jongste (mee)lezers opnieuw onder de aandacht te brengen.

Door Annemieke de Jong

Happy Horse

Veel van ons kennen Happy Horse. De heerlijk zachte knuffels hebben een grote aantrekkingskracht op veel kinderen. Met het steeds weer verschijnen van nieuwe beesten en kleuren zijn de knuffels een verrijking op menig kinderkamer. En ik moet bekennen bij ons thuis heeft aap Mickey inmiddels aardig wat knuffelige middagdutjes op de kinderopvang begeleidt en fleurt lam Leo al geruime tijd een slaapkamer op. 

Dus dat Happy Horse en Uitgeverij Witte Leeuw de handen ineen hebben geslagen om deze voor veel kleintjes herkenbare knuffelbeesten te verwerken in een boekje kan ik alleen maar toejuichen!

Nieuwsgierig naar het resultaat?

Een heerlijk zacht aaiboekje: Een Knuffeltje

En ook een box met Mijn eerste boekjes mag niet ontbreken:

Heerlijk stevig en knuffelig

Als moeder van een kleine boekenwurm ben ik regelmatig op zoek naar leuke boekjes voor mijn dochtertje. De realiteit is dat - ondanks dat mijn dochtertje gezien haar leeftijd erg netjes omgaat met haar boekjes - het verkeerd omslaan van pagina's, het trekken aan pagina's en het regelmatig van de tafel vallen slechts enkele van de regelmatig terugkerende gebeurtenissen zijn die deze boekjes moeten doorstaan.

Blij verrast was ik dan ook door de stevigheid van de boekjes. De pagina's zijn stevig en dik genoeg, wat er voor zorgt dat kleine kinderen zelf relatief makkelijk de pagina's om kunnen slaan. Het voelstukje in Een Knuffeltje is bovendien degelijk weg gewerkt zodat aan randjes trekken (en los scheuren) niet erg aantrekkelijk is. Pluspunt van Mijn eerste boekjes is het puzzelelement dat is toegevoegd, waardoor de boekjes als kinderen wat ouder worden ook interessant blijven!

Bovendien is de rustige, strakke en tegelijkertijd voor kleine kinderen aantrekkelijke vormgeving van de boekjes erg prettig. De zinnen en woorden in de boekjes zijn duidelijk, kort en krachtig. De kleurkeuze is goed gemaakt - de pagina's op zich hebben rustige kleuren waardoor de Happy Horse figuurtjes ook duidelijk zichtbaar zijn en de aandacht trekken. De kleine elementen verwerkt in de achtergrond maken de boekjes helemaal af.

Samen en alleen lezen en knuffelen

De aantrekkingskracht van de boekjes is enorm! De verleiding voor mijn dochtertje was dan ook niet te weerstaan toen ze de boekjes op tafel zag liggen. Samen hebben we oprecht genoten van Mijn knuffeltje. De dieren brachten herkenning en het kleurcontrast tussen de dieren en de pagina's zorgen er voor dat de aandacht echt uitgaat naar de dieren. Ee zachte stofjes in het boekje nodigen uit tot aanraken. En wanneer je het samen leest is het heerlijk om de lichaamsdelen aan te wijzen. Met een kleine kriebel bleek dit een ongekend succes! 

Maar ook voor haar zelf. De wijze waarop ze zelf bladzijden omsloeg, heen en weer - bijna op zoek naar haar favorieten, zo leek het. De wijze waarop kusjes werden uitgedeeld op de pagina's zegt genoeg. Het is prachtig om te zien.... Een prachtig boek voor kleine kindjes!

5ae20324eaa22bc387de633e29ca492b.jpg

En ook Mijn eerste boekjes hebben een gigantische aantrekkingskracht. Ze zijn van ideaal formaat voor kleine handjes. De dieren brengen herkenning en bij ons dochtertje bleek het boerderijdierenboekje al snel favoriet. Het dierengeluidenboekje is eveneens een succes - vooral  in combinatie met de geluidjes van papa en mama. Waarna ze weer lekker op ontdekkingstocht ging in het tel- en het kleuren-boekje!

Helaas laat de boekenlijst ons bij dit artikel in de steek - Mijn eerste boekjes kan op dit moment niet worden toegevoegd aan de zijkant bij dit artikel. Wil je hem op je 'Wil ik lezen' plank plaatsen - de boekenpagina vindt je hier.

Hebben jullie de Happy Horse boekjes al ontdekt? Laat ons weten wat je er van vindt. 



Reacties op: Boekjes voor de allerkleinsten met een knuffelig gehalte!

Meer informatie

Gerelateerd

Over