Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Dat met Leo

op 07 december 2020 door

Dat met Leo... Wat zou er toch zijn met Leo? Wat heeft Stefan Boonen willen verwoorden? Wat heeft Melvin willen tekenen? Wat is er met Leo? Misschien kom je er achter in dit artikel, waarin Sanne op zoek ging naar antwoorden over wat er nou met Leo is gebeurd.

-Door Sanne-

Dat met Stefan Boonen

De uit België afkomstige Stefan Boonen (1967) is schrijver van kinderboeken. Zijn eerste boek verscheen in 2000 en inmiddels heeft hij meer dan 100 boeken geschreven, zo valt in zijn biografie op zijn website te lezen. Hij toverde prentenboeken, graphic novels, boeken voor beginnende lezers en voor gevorderde lezers uit zijn pen. Je kent hem wellicht van Sorry (en zo), Met opa, Veer, Hier waakt oma, Mammoet of 100 procent Lena.

Dat met Melvin

In zijn boeken werkt Stefan Boonen met diverse illustratoren samen. Een daarvan is Melvin. Samen maakten ze onder andere Kamp Bravo en Hier waakt oma. Melvin illustreert niet alleen jeugdboeken, maar zijn werk is ook terug te vinden op theedoosjes, animaties, filmpjes, posters en campagnes.

Dat met Leo

En dan Leo. Als Leo op een ochtend naar school wil gaan is zijn moeder vergeten een broodtrommel en een briefje voor hem klaar te leggen. De hond blaft niet naar hem als hij langsloopt en ook op school lijken ze hem niet te missen. Wat is er vandaag toch aan de hand? Hij komt tot de conclusie: vandaag is Leo er niet. 

In deze graphic novel gaan we met Leo mee. Hij wil achterhalen wat er met hem aan de hand is, waar hij is gebleven. Onderweg komt hij Max tegen die hem helpt tijdens zijn zoektocht. Max volgt Leo trouw, maar houdt hem bij tijd en wijle ook een spiegel voor. Als een vaderfiguur is hij de stevige persoon waar Leo op terug kan vallen en die hij hard nodig heeft. Max biedt een stukje veiligheid.

Boonen gebruikt korte zinnen in zijn conversaties waardoor het voor kinderen goed te volgen is. De gesprekken voelen natuurlijk aan en verlopen soepel. Het verhaal is nergens eng of beklemmend, maar het wekt wel de nieuwsgierigheid. Je wilt niet alleen weten wat er met Leo aan de hand is, je fantasie probeert er zelf ook invulling aan te geven.

De eigenzinnige tekenstijl van Melvin is ondanks het gebruik van slechts enkele kleuren adembenemend en een lust voor het ogen. Met geel en blauw, die samen zorgen voor een vleugje groen, en zwart komt het verhaal van Leo tot leven. De kleurnuances zijn prachtig. Je zult al lezende moeilijk de drang kunnen weerstaan om de bladzijden in sneltreinvaart om te slaan. Gelukkig is het verhaal dat Boonen wil vertellen minstens net zo interessant en belangrijk waarvoor je echt de tijd wilt nemen. 

En tja... wat is er nou met Leo? Dát moet je zelf maar uitvinden. Je zult niet teleurgesteld worden. 

Dit prachtige boek met mooie illustraties en dito boodschap krijgt vier dikke sterren.



Reacties op: Dat met Leo

Meer informatie

Gerelateerd

Over