Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

De jongen die met draken leefde

op 07 november 2018 door

In augustus vestigde we de aandacht op één van de nieuwste kinderboekentrilogie van dat moment. In Eerste Hulp bij Draken Kweken lieten we je kennis maken met Tomas, wiens opa wel een hele bijzondere struik in zijn tuin had staan. Er kwam niet alleen drakenfruit aan, uit sommige kwamen zelfs echte draken. Dit zorgde voor tal van gekke gebeurtenissen. Maar ondanks dat wilde Tomas zijn vrienden niets liever van hun eigen draken. Die hebben ze ook gekregen. Ook zo benieuwd hoe het ze daarna is vergaan? Lees dan snel verder.

Door Annemieke de Jong

In oktober 2018 verscheen het tweede deel van de doldwaze trilogie over Tomas en zijn draak. In De jongen die draken kweekte leerden we Tomas, zijn familie en zijn vrienden kennen. Het verhaal eindigde met een wel heel bijzonder kampeer avontuur. Tijdens het kamperen vonden al Tomas zijn vrienden een eigen draak, elk met bijzondere mogelijkheden. Het resultaat was - hoe kan het ook anders - gelijk een grote warboel met knotsgekke gebeurtenissen. En nu gaan we verder bij dat moment, waar Tomas zijn vrienden hun eigen draken hebben gekregen in De jongen die met draken leefde. Als dat maar goed komt...

De vrienden van Tomas hebben elk hun eigen draak. Teds zijn gouden draak Fonkel schiet grote vurige vlammen en eet enorm veel, Kat haar draak Kristal zorgt voor ijspegels en kristallen en Kai zijn draak Rover is als een kameleon en een heuse dief. Maar wat vooral al snel blijkt is dat deze draken vooral een stuk minder braaf zijn dan Fikkie. En dat zorgt natuurlijk allerlei rare, onverklaarbare dingen. Maar de draken zijn niet Tomas zijn enige zorg want de drakenfruit-struik gaat er steeds slechter uit zien.

Het zal niet verrassend zijn dat Andy Shepherd er opnieuw in geslaagd is een grappig en bijzonder verhaal neer te zetten. Waar je bij deel één soms dacht, dit kan niet gekker, blijkt dat het zeker nog gekker kan. Bijvoorbeeld wanneer de draken mee naar school gaan en ontsnappen uit de knutselkast en mee op schoolreisje gaan naar een boerderij. Ook nu weer zijn de illustraties van Sara Ogilvie een echte aanvulling voor het verhaal. Ze zijn - juist door hun eenvoud - prachtig en humoristisch om te zien.

6c6e5d946be8f2ee5f2ca9e10ae1be9f.png

Als liefhebber van het eerste deel, werd ik ook door het tweede deel blij verrast. Shepherd is er in geslaagd het verhaal opnieuw verrassende wendingen te geven, die je als lezer niet direct zou verwachten. Bovendien zorgt dit er, in combinatie met de prettige schrijfstijl en de humoristische toon, voor dat je gewoon niets liever wilt dan verder lezen...

En dan wordt de lezer verrast met een wel heel bijzonder einde. Wanneer opa er achter komt dat Tomas en zijn vrienden draken hebben, wordt er een belangrijk besluit genomen. Wil je weten hoe dat verder gaat, tja dan zal je toch echt nog even moeten wachten op het derde deel De jongen die met draken vloog. De verwachting is dat de Engelse versie hiervan in januari 2019 zal verschijnen. Hopelijk laat een Nederlandse vertaling, net als bij de eerste twee delen niet al te lang op zich wachten.

Zijn jullie al begonnen aan deze bijzondere trilogie? Wat vonden jullie er van? Kijken jullie ook zo uit naar het laatste deel?



Reacties op: De jongen die met draken leefde

Meer informatie

Gerelateerd

Over