Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Even voorstellen: Jeugdliteratuur Clublid Ilja

op 08 april 2018 door

Hallo allemaal! Mijn naam is Ilja, ik ben 24 jaar oud en ik ben gek op jeugdliteratuur. Dat heeft er zelfs toe geleid dat ik de opleiding Jeugdliteratuur ben gaan volgen. In 2016 ben ik afgestudeerd met een scriptie over het werk van Annie M.G. Schmidt. Inmiddels ben ik met een deeltijdopleiding aan de Pabo begonnen en werk ik parttime in de bibliotheek.

Als klein meisje ben ik ontzettend veel voorgelezen. Elke avond voor het slapengaan een boekje lezen, was een vast ritueel. Vooral de verhaaltjes van Jip en Janneke van Annie M.G. Schmidt waren mijn favoriet. Ik kon dan ook niet wachten totdat ik zelf mocht leren lezen. Sindsdien heb ik altijd een boek naast mijn bed gehad. Er zijn natuurlijk periodes geweest waarin ik minder las, maar ik ben nooit gestopt met lezen en ik ben ook nooit gestopt met het lezen van kinder- en jeugdboeken.

Ik ben van mening dat kinderboeken niet alleen leuk voor jonge kinderen kunnen zijn, een goed kinderboek bevat ‘iets’ voor lezers van alle leeftijden. Ik heb niet echt een voorkeur voor een bepaald genre, ik lees eigenlijk alles wat mij aanspreekt. Mijn favoriete kinderboeken zijn Minoes van Annie M.G. Schmidt, De brief voor de koning van Tonke Dragt en Matilda van Roald Dahl.

Ik heb bijna 2,5 jaar lang voor Hebban recensies over kinder- en jeugdboeken mogen schrijven. Dit heb ik met ontzettend veel plezier gedaan en ik heb dan ook heel veel zin om te starten met deze nieuwe opzet!



Reacties op: Even voorstellen: Jeugdliteratuur Clublid Ilja

Meer informatie

Gerelateerd