Katy en Evy gaan opnieuw naar 'Gangsterschool'

op 31 december 2018 door

Na het succes van Gangsterschool, mogen we nu opnieuw genieten van de avonturen van Milly en Charlie op het Rabauw College. Broederschap van het Kwaad belooft meer van hetzelfde. Milly en Charlie moeten zorgen dat het niet opvalt dat ze eigenlijk niet echt slecht zijn én tegelijkertijd een vijandige aanval van een foute boevenclub afslaan!

In september verscheen het eerste deel van de serie en dat bespraken we in dit artikel. Zoals jullie kunnen lezen, hebben we allebei genoten van dit grappige boek.

Hadden we veel zin om ook deel twee te gaan lezen?
Evy: Ik kan alleen maar voor mezelf spreken, maar ik had er echt zin in. Deel één was een knotsgek avontuur en niets is leuker dan dat opnieuw te mogen meemaken. Ik was echt benieuwd hoe het Milly en Charlie zou vergaan, met hun goede inborst. Misschien worden ze toch wel slechter hoe langer ze op het Rabauw zitten???
Katy: Het eerste deel vond ik erg verrassend en gezien ik daar zoveel leesplezier aan had beleefd, lonkte deel twee dan ook meteen. Millie en Charlie zijn leuke hoofdpersonages, maar vooral de setting vond ik goed gevonden. Een school voor slechteriken leent zich voor zoveel nieuwe avonturen.

Is het een herhaling geworden van het eerste deel? Of voelt het wel vernieuwend/origineel genoeg aan?
Evy: Bij een tweede deel hoop ik natuurlijk nooit dat de auteur in herhaling valt. Er wordt gebruik gemaakt van bekende personages, maar door het toevoegen van een paar extra elementen voelt het verhaal origineel genoeg aan. Het is eigenlijk een leuke combinatie geworden tussen oud en nieuw, wat er wel voor zorgt dat het leuker is om dit boek te lezen als je ook deel één hebt gelezen.
Katy: Het tweede deel bouwt gedeeltelijk verder op het eerste en dus zitten er automatisch een paar dingetjes in die terugkomen, maar de auteur is er wel in geslaagd om het boeiend genoeg te houden, al miste ik hier en daar de pit die ik in het eerste boek wel overal tegenkwam. Toch heeft het verhaal me wel kunnen bekoren. Kate Wiseman bouwt de wereld van het Rabauw College verder uit en dat creëert mogelijkheden. Er vallen steeds nieuwe dingen te ontdekken en dat zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft.

Zit er ontwikkeling in de personages van Milly en Charlie? 
Evy: Er zit niet zozeer ontwikkeling in de personages van Milly en Charlie, maar wel in hun onderlinge relatie. Ze tasten de grenzen van hun vriendschap af en daar komen ook wat twijfels bij kijken. Heel normale gevoelens voor kinderen en dat verwerkt Kate Wiseman wel heel mooi in het boek. Milly is meer een karikatuur dan Charlie. Bij Charlie zit er nog wel evolutie en ruimte voor evolutie in het personage.
Katy: De vriendschap tussen Milly en Charlie komt wat onder druk te staan, maar verder blijven de karakters erg herkenbare typetjes. Door de veelheid aan personages en de afwisseling die dat met zich meebrengt is dat ook niet nodig. De lezer heeft genoeg aan de avonturen die het duo beleeft. Dit is het soort boek dat inzet op avontuur en humor. Een fijne combinatie die bij de doelgroep (10+), denk ik, zeker in de smaak zal vallen.

Kijken we nu ook weer uit naar het derde deel? 
Evy: Zeker! Ik blijf erg nieuwsgierig naar hun verdere avonturen en door mijn interview met Kate Wiseman weet ik ook dat er nog erg leuke dingen aan zitten te komen! 
Katy: Ik zal de reeks zeker verder blijven volgen. Er liggen nog behoorlijk wat avonturen op Milly en Charlie te wachten, volgens mij en de auteur heeft een stijl die ik wel kan appreciëren, belangrijker misschien nog is dat ik het boek voor ik aan deze bespreking kon beginnen eerst heb moeten lospeuteren uit de handen van één van mijn kinderen. Dat heeft moeite gekost en zegt toch wel iets over het potentieel van de reeks.

Eindoordeel:
Evy – 4 sterren
Katy – 3,5 sterrenReacties op: Katy en Evy gaan opnieuw naar 'Gangsterschool'

Meer informatie

Gerelateerd

Over