Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Nieuw leesvoer: juli!

op 01 juli 2020 door

Een nieuwe maand betekent: nieuw leesvoer! Net als alle voorgaande maanden maakte ik ook dit keer een rondje door kinderboekenland en keek ik naar de boeken die deze maand gaan verschijnen. Wederom maakte ik een selectie. Zit er iets voor je tussen? Vast!

Door Sanne

Help! Hoe kom ik uit mijn huis? - Geronimo Stilton (1 juli)

3ae52e6ab0f3d0f3149102b3da5190a7.jpgHoe kom ik uit mijn huis? Je gelooft het vast niet. Piep! Toen ik niet thuis was, heeft professor Volt een alarmsysteem in mijn huis geïnstalleerd en nu zit ik opgesloten in mijn eigen huis. Wil jij mij helpen te ontsnappen? We hebben een plattegrond van mijn huis en heel veel aanwijzingen, maar je kent me, ik ben nogal een angstmuis! Brrr... mijn snorharen trillen van de spanning.
Doe je mee?

De fijnste plek van de wereld - Petr Horáçek (3 juli)

515a995256c4f4c5cb319a11be50ae05.jpgHaas zat met zijn konijnenvrienden op de top van de heuvel. Ze keken naar hun weiland. Dat zag er prachtig uit. ‘Wat denken jullie… is dit de fijnste plek van de wereld?’ vroeg Haas.
'Natuurlijk!’ zeiden de konijnen. ‘Hier kunnen we rondrennen en tikkertje spelen.’
‘Maar dat kunnen we toch overal?’ zei Haas.
De konijnen hoorden hem niet meer. Ze renden alweer weg.
Ook Beer, Eend en de vogeltjes verzekeren Haas dat dit de fijnste plek van de wereld is. Maar hij twijfelt en gaat op reis om te kijken of er een betere plek te vinden is. Hij komt op de mooiste plaatsen en trekt de hele wereld rond. Om uiteindelijk één ding te ontdekken: de fijnste plek van de wereld is waar je vrienden zijn.

Over een hondje dat tegen de broek van de burgemeester plasteMichel Linthorst (10 juli)

4ab5f8a547c9b0c82e4924e42c7dadb8.jpgDe professor is zo druk met het uitvinden van een nieuwe machine dat hij vergeet om op tijd zijn hondje Peer uit te laten. Net als Peer op springen staat knoopt de professor een praatje aan met de burgemeester. Het praatje duurt te lang en Peer plast tegen de broek van de burgemeester… 
De professor gaat op zoek naar oplossingen voor het plasprobleem van Peer. Maar het lukt hem niet een oplossing te vinden. Gelukkig komt het buurmeisje van de professor met een oplossing voor het plasprobleem van Peer.
Een mooi, grappig en soms ontroerend verhaal met als thema: ‘Je bent helemaal goed, precies zoals je bent!’

Hoe maak je een vogel?Meg Mckinlay (13 juli)

c97b2cf96d63eaff09f91e99a2cb9b49.jpgHaal diep adem en neem de tijd. Het maken van een vogel moet je niet haasten.
Veren en botten? Schelpen en stenen? Wat heb je nodig om iets te maken dat zal zweven op de wind?
Maak samen met de bekroonde makers Meg McKinlay en Matt Ottley een fantastische vlucht van de verbeelding. Soms kunnen een vleugje magie en een standvastig hart iets heel kleins veranderen in pure tovenarij.

Leeuw met strepenMarlene Rebel & Lucinda Vos (13 juli)

e3d5a40b15ea3777821e1a0313a3c0e9.jpgBen jij klaar voor een bloedstollend avontuur in 17e-eeuws Amsterdam?
Wanneer de tienjarige Jacob en de vijfjarige Catrijn alleen achterblijven na het overlijden van hun moeder, wachten broer en zus met smart op de thuiskomst van hun vader, die als chirurgijn op zee vaart.
Maar al snel worden de kinderen ontdekt door de valse buurvrouw. De kleine Cat wordt afgevoerd naar het pesthuis buiten de stad. Jacob, die in het Burgerweeshuis terecht komt, zet alles op alles om te ontsnappen en zijn zusje te redden. Een zenuwslopende zoektocht begint…

Mickey en de beestachtige spionnenAnne Miller (15 juli)

f3e6972cf043ea2e9091dfcd474c2715.jpgMickey is iemand die altijd op zoek is naar codes om te kraken en puzzels om op te lossen. Dus het voelt als haar geluksdag als ze in de bus zit en opeens een poster ziet hangen met een vreemde tekst die een code blijkt te zijn. Ze ontcijfert de code en vindt een verborgen boodschap. Een boodschap die leidt naar een een spannend en verrassend avontuur...
Een avontuur met diamantdieven, hondnappers en een buitengewone groep beestachtige spionnen!

Stella en de zeemeeuwGeorgina Stevens (20 juli)

99e2c08d3aa3f209bad24642025986dc.jpgWanneer Stella’s vriendin de zeemeeuw ziek wordt omdat ze plastic heeft gegeten van het strand, voelt Stella zich erg machteloos en verdrietig. Ze wil er alles aan doen om van het strand een schonere plek te maken. Ze organiseert een strandschoonmaak en vraagt hulp aan de producent van haar favoriete chocolade. Iedereen in de buurt hoort van haar ideeën en haar passie, en er beginnen dingen te veranderen… 
Dit verhaal laat zien hoe sterk we zijn als we samenwerken. Het is geschreven door milieuactiviste Georgina Stevens. De tekeningen zijn van de prijswinnende illustrator Izzy Burton.

Stoere sprookjes over superhelden - Julia Bruce (23 juli)

aefe2d369be42bb3c1b71b95da189ebb.jpgBij een superheld denk je vast meteen aan Superman of Spiderman. Maar wist je dat superhelden al heel lang bestaan? Van goden met machtige krachten tot menselijke helden die zich niet vermommen om de wereld te redden.
Dit is niet zomaar een sprookjesboek. In deze verhalen komen helden voor met heel bijzondere superkrachten. Ga mee op avontuur met zes stoere, moedige superhelden van over de hele wereld. Elk met een eigen verhaal en een eigen gave. Vertaald door Imme Dros, de superheld in sprookjesbewerkingen en vertalingen van Homerus, Odyssee en Ilias.

Knalrood - Annick Masson (28 juli)

8e47dd621232cd4ef9f4d41c1d17f960.jpg

Oscar wordt heel makkelijk rood. Hij vindt dat blozen zelf erg vervelend en wordt er op school om gepest. Maar als Oscar in het schooltoneel de rol van indiaan Vuurwang mag spelen, gaat hij zich steeds zelfverzekerder voelen.
Een herkenbaar verhaal met humor over blozen, gepest worden en je zelfvertrouwen herwinnen. Voor iedereen vanaf 5 jaar.

Superheld Jan en de gemene boeman - Harmen van Straaten (29 juli)

b2ce34b1b72068f65fc9b8753c10e6ff.jpgJan spaart alles van SuperHeld. Hij heeft zelfs een SuperHeldpak. De avond voor zijn achtste verjaardag doet hij een wens: hij wil net zo sterk en dapper zijn als SuperHeld. Als dat eens zou kunnen... Dan hoeft hij nooit meer bang te zijn voor de grootste ‘Boeman’ die hij kent, Bartolomeus Lont. De pestkop die altijd op de loer ligt en zijn leven zuur maakt. De volgende dag blaast hij de kaarsjes op de taart uit. Tot zijn grote schrik blaast hij alle spullen in de kamer omver. Is zijn wens soms uitgekomen? Jan merkt dat hij net zo sterk en dapper kan zijn als SuperHeld, maar alleen als iemand in nood is. Anders lukt het niet. Kan hij het nu eindelijk opnemen tegen de drie grootste pestkoppen van de school: die nare Boeman van een Bartolomeus Lont, Gluiperige Gerrit Grijp en Lelijke Lucie Lijm.

Genoeg leesvoer om de zomervakantie mee door te komen toch?! Welk boek lijkt jou leuk om te lezen?



Reacties op: Nieuw leesvoer: juli!

Meer informatie

Gerelateerd