Nieuw leesvoer: maart!

op 01 maart 2019 door

Een nieuwe maand, tijd voor nieuwe boeken. Hoe staat het met jouw reading challenge? Is het je de afgelopen twee maanden gelukt om de categorieën af te vinken of hanteer je de strategie 'ik zie het wel'? Er verschijnen deze maand weer een hoop mooie boeken, misschien zit er iets voor je tussen waarmee je een stapje dichter bij het doel van je challenge komt!

Geschreven door Sanne

1831a376d95e23de24c2e37962dfe83d.jpegEchte Duiven verslinden gevaar - Andrew Mcdonald (1 maart)

De Echte Duiven zijn niet zomaar een superstoer team dat boeven vangt, maar ze zijn ook Echte Vrienden! Maar vreemde gebeurtenissen zoals een losgeslagen struisvogel, een geheime opslagplek vol vogels in flessen en een naar macht hunkerende ibis stellen hun vriendschap dusdanig op de proef… De Echte Duiven zijn terug en er zijn weer genoeg misdaden om op te lossen!
Na Echte duiven vangen boeven is daar het tweede deel van deze hilarische serie: Echte duiven verslinden gevaar.

26f162b32475101db5e348303e9838fc.jpegKameel weet het zeker - Lenneke Westera (4 maart)

Op een ochtend wordt Kameel wakker en ontdekt hij dat hij ver weg is van zijn thuis in de woestijn… Hij is naar een dierentuin gebracht in een koud en grijs land. Hij voelt zich verschrikkelijk alleen – ook al zijn er nog andere kamelen. Maar dan komt er op een dag een jongetje naar zijn hok. Een jongetje dat Vos heet en dat bananenschillen bij zich heeft – een heerlijke kamelenlekkernij…
Door het hek ontstaat een bijzondere vriendschap tussen Vos en Kameel. Vos besluit Kameel te helpen ontsnappen. Hij neemt hem mee naar huis, waar hij hem onderbrengt in het tuinhuis. Van daaruit moeten ze nog naar Egypte zien te komen. Met de kruik waar Opa in zit. Want Egypte was het lievelingsland van de lievelingsopa van Vos…

d45827ff0b6267d50d5d6c6bd2679878.jpegMijn broer en ik - Abdelkader Benali (5 maart)

Mijn broer en ik is een spannend kinderboek van Abdelkader Benali over twee broers, één robot en een heleboel spannende vragen…
De tienjarige Zkira heeft een oudere broer Ai, die aan een ziekte lijdt en daardoor heel voorzichtig moet leven. Zkira moet altijd een beetje op Ai passen en Ai mag bijvoorbeeld niet voetballen of zwemmen. Wat er precies met zijn broer aan de hand is weet Zkira niet, en zijn ouders doen er geheimzinnig over.
Op een warme zomerdag neemt Ai toch een duik in het water en krijgt ademhalingsproblemen. Zijn lichaam reageert heel vreemd en Zkira doet een schokkende ontdekking: Ai is een robot! Zkira is helemaal in de war. Is zijn broer al die tijd nep geweest? Kan hij zijn ouders niet meer vertrouwen? En is er eigenlijk wel een groot verschil tussen een echte broer en een broer die geen mens is?

6d2eb78d57d53a9ca0bedd8fee74879f.jpegHet geheim van de Vlaamse Meesters - Maartje van der Laak (6 maart)

Arthur en Emma vinden een dagboek van opa tussen zijn oude papieren. Daarin schrijft opa over vliegen op een regenboog. Daar willen Emma en Arthur natuurlijk meer over weten. Aan opa kunnen ze het niet meer vragen. Zijn geheugen werkt niet meer zoals het hoort. De kinderen besluiten samen op onderzoek uit te gaan. Ze spijbelen en gaan naar het museum waar opa bewaker was. Voor ze het beseffen, komen ze in een beklemmend avontuur terecht. Een spannend verhaal over geheimen in schilderijen, kunst en ... een drol.

e17bcc5887e91d9b12e741605f5f02c7.pngDe geheime tuin - Frances Hogdson Burnett (6 maart)

Mary staarde naar het roestige ding in haar hand. Een sleutel. ‘Misschien lag hij daar wel tien jaar begraven,’ fluisterde ze. ‘Misschien is hij wel van de tuin!’. The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Meer dan honderd jaar later is het verhaal over het stugge, egoïstische weesmeisje Mary dat een verboden, verwaarloosde tuin weer tot bloei weet te brengen – en daarmee zichzelf – nog altijd betoverend voor jong en oud. Prachtige vertelling waarin de parallellen tussen natuur, vriendschap en verbeelding onopvallend lijken, maar magisch zijn, met prenten van Linde Faas.

1334ec1f3ee130ca23a1a3282bc51959.jpegNevermoor 2 - Morrigan Crow en de wondersmid - Jessica Townsend (7 maart)

Na Nevermoor 1 – Morrigan Crow en het Wondergenootschap van Jessica Townsend is er nu het superspannende vervolg: Wondersmid – De roeping van Morrigan Crow.
Morrigan Crow mag zich aansluiten bij het Wondergenootschap. Ze kijkt uit naar haar nieuwe opleiding, maar het genootschap lijkt haar alleen maar te willen leren hoe slecht en boosaardig de Wondersmid is, voor wie de inwoners van Nevermoor doodsbang zijn. Morrigan weet inmiddels dat ze ook een Wondersmid is en dat maakt haar niet erg populair. Zelfs haar laatste vrienden keren zich tegen haar. Maar het ergst van alles is dat er mensen verdwijnen. De fantastische stad Nevermoor, ooit een plaats van magie en veiligheid, is veranderd in een plek van angst en achterdocht...

fdf7bfc5663cf27c555108c82313b0a7.jpegBrugpieper 2 - Verkeerd verbonden! - Jennifer L. Holm (12 maart)

Verkeerd verbonden! is het tweede deel in de grappige serie Brugpieper van Jennifer L. Holm en Matthew Holm. Fans van Dagboek van een muts en Het leven van een Loser zullen smullen van Pippa’s belevenissen. Met superleuke telefoongadget bij de eerste druk!
Pippa is dolblij als ze eindelijk een telefoon krijgt. Nu kan ze meedoen met haar klasgenoten! Maar wat betekenen die afkortingen in alle berichtjes?
Pippa stort zich op haar telefoon en bedenkt de gekste foto’s en filmpjes om zo veel mogelijk likes te krijgen. Maar waarom heeft ze ineens het gevoel dat ze geen vrienden meer heeft?

f406ee4047ff7b496808b2184840b83a.jpegDe ondergrondse Rembrandt - Manon Berns (15 maart)

Hét kinderboek van het Rembrandtjaar 2019! 
2019 is uitgeroepen als Rembrandtjaar. Ter gelegenheid van zijn 350ste sterfjaar in 2019 presenteert het Rijksmuseum een aantal Rembrandt-tentoonstellingen en een jaar vol evenementen in het teken van de grote meester. Niet alleen in Amsterdam, maar ook in Maastricht, de stad waar Rembrandts meesterwerk ‘De Nachtwacht’ in de oorlog werd verstopt.

De Blockbusters gaan op scoutingkamp in Maastricht. Daar voeren ze allerlei spannende opdrachten uit en ze ontdekken dat er in de Tweede Wereldoorlog van alles verborgen werd gehouden in de ondergrondse Kluis in de Sint-Pietersberg: niet alleen de Nachtwacht van Rembrandt en een illegale radiozender, maar ook Amerikaanse piloten en smokkelwaar!
Al snel blijkt dat Juul zich niet thuis voelt op het kamp. Heeft het oorlogsverleden van haar Joodse familie hiermee te maken? En wat voert die norse champignonkweker toch in zijn schild? De ondergrondse zoektocht van de Blockbusters brengt van alles aan het licht.

db5665b53c4df6b0b6d2faf6df200018.jpegEmilia Hoektand en de geheugendief - Laura Ellen Andersom (16 maart)

Welkom terug in Nocturnië, waar Emilia en haar gekke vriendenbende - en natuurlijk haar schattige pompoenhuisdiertje Pulpje - klaar zijn voor een nieuw avontuur. Emilia en haar vrienden nemen delen aan een wedstrijd om naar het Pompoenparadijs Pretpark te kunnen gaan. Al wat ze moeten doen is zoveel mogelijk koekjes verkopen. Maar de inwoners van Nocturnië doen plots allemaal heel vreemd… Niemand lijkt zich iets te kunnen herinneren, zelfs hun eigen naam niet, laat staan Emilia’s laatste verjaarnachtsfeestje. Waar is het geheugen van iedereen naartoe? Emilia gaat op onderzoek uit…

6d6860a0e53893b37757c420ff63f69c.jpegJulius Zebra 4 - Gedonder met de Grieken - Gary Northfield (18 maart)

Gedonder met de Grieken van auteur-illustrator Gary Northfield is het vierde deel over de grappige zebragladiator Julius Zebra. Na de Romeinen, Britten en farao’s zijn nu de Oude Grieken aan de beurt. Julius Zebra en zijn vrienden zijn in Griekenland beland. Daar helpen ze halfgod Heracles zijn Gouden Appel terug te vinden. Vol goede moed storten Julius en zijn makkers zich in een nieuw avontuur waarin ze het niet alleen opnemen tegen de gevaarlijke Minotaurus in het Labyrint, maar ook een honderdkoppige draak om de tuin weten te leiden. Na een rampzalig bezoek aan koning Midas belanden ze in de onderwereld. Intussen kijken de goden vanaf de Olympus waakzaam toe. Wat vinden zij eigenlijk van Julius’ maffe capriolen?

fab809d00915b300e776c6ea106d5849.jpegHeksenjongen - Kelly Barnhil (20 maart)

Finn praat niet meer sinds zijn tweelingbroer in de rivier is verdronken. Niemand weet wat er in hem omgaat. Tot op een dag een roversbende het huis omsingelt, vastberaden om de magie te stelen die zijn moeder achter slot en grendel verborgen houdt. Kan een jongen die nergens meer in gelooft de magie uit de verkeerde handen houden?

871f527cf91e86deee96466f8d95d642.jpegJoris en het reuzenraadsel - Thijmen Gijsbertsen (27 maart)

Joris en Glip gaan met de maar-niet-heus-reus op bezoek bij zijn zus Reusalie. Reusalie is echter niet thuis als ze aanmeren bij haar vuurtoren. In plaats daarvan komt Pico Bello tevoorschijn: een van de bewoners van het eiland Schone Schijn, waar een perfect verzorgd uiterlijk ontzettend belangrijk is. De koning van dat eiland staat op het punt te trouwen met Reusalie, maar zij is spoorloos verdwenen. Dat is het begin van een spannend avontuur waarin Joris...

Vertel, vertel! Waar kijk jij deze maand naar uit?Reacties op: Nieuw leesvoer: maart!

Meer informatie

Gerelateerd