Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Verhalen over beroemde en minder beroemde jongens

op 20 februari 2019 door

Anders zijn is niet altijd leuk. Graag willen we ergens bij horen en niet afwijken van de norm. Dat geldt niet alleen voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Toch kan je ver komen als je anders durft te zijn. Sta voor wie je bent! Dat laten de 100 mannen en jongens uit het boek Verhalen over jongens die anders durven te zijn wel zien.

Door Sanne

In de gebonden hardcover Verhalen over jongens die anders durven te zijn vinden we 100 verhalen over jongens die hele bijzondere dingen hebben bereikt, juist door zichzelf te zijn. In een reis door de tijd lezen we elke spread over allerlei verschillende jongens en mannen. We lezen over Confusius zo'n 500 jaar voor Christus, over Vincent van Gogh, Dali, Roald Dahl en Steve Irwin. Maar ook over Rick van Beek in 2008 en Christian McPhilamy in 2015. Wie? Juist. Mannen en jongens die misschien niet wereldberoemd zijn, maar die toch een verschil hebben gemaakt. Rick die met zijn ernstig zieke dochter meedoet aan triatlons, of Christian die zijn haar doneert waar pruiken voor zieke mensen van worden gemaakt. Alle jongens en mannen uit Verhalen over jongens die anders durven te zijn, zijn op hun beurt inspiratiebron voor veel andere mensen en verdienen de aandacht die ze in dit boek even krijgen.

c890db96982e409e5608d2894a9232b0.jpeg

De verhalen, gebundeld en geschreven door Ben Brooks, zijn kort en goed zelf te lezen door kinderen vanaf een jaar of tien. De zinnen zijn niet al te lang en bevatten makkelijk taalgebruik. Het is voor kinderen van deze leeftijd heerlijk om zelf door het boek te bladeren en de verhalen die aanspreken eruit te pakken. Maar doordat de zinnen niet lang zijn en er weinig moeilijke woorden worden gebruikt, is het boek ook uitermate geschikt om voor te lezen aan een jongere doelgroep. Kinderen in de basisschoolleeftijd en die al nieuwsbegrip krijgen, zullen deze verhalen ook aansprekend vinden om naar te luisteren.
Verhalen over jongens die anders durven te zijn is door de verscheidenheid aan onderwerpen een interessant naslagwerk voor in de klas. Een perfecte manier om lesstof te verrijken en gebeurtenissen over oorlog en pesten te bespreken, maar ook om technologische ontwikkelingen en geschiedenis thema's uit te leggen.

Naast elke pagina over deze bijzondere jongens en mannen is een illustratie van Quinten Winter opgenomen waarin in één beeld wordt verteld wat de man op de pagina zo bijzonder maakt. De prenten vertellen op zichzelf al heel veel en nodigen uit om een verhaal te gaan lezen, toch is het de combinatie van tekst en beeld die het boek zo bijzonder maakt. De tekeningen zijn kleurrijk en weliswaar niet helemaal waarheidsgetrouw, toch zullen kinderen en zeker hun ouders de personen herkennen.

Verhalen over jongens die anders durven te zijn is een verrijking van elk huishouden of klaslokaal en past perfect naast de boeken vol inspirerende vrouwen: Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes. De prenten en verhalen over bijzondere jongens vormen samen een mooie synergie en vertellen een belangrijk stukje geschiedenis. Daarnaast is de boodschap overduidelijk: houd vast aan wie je bent! Je kunt een wereld van verschil maken. 

Welke jongen of man heeft met zijn verhaal indruk gemaakt op jou?



Reacties op: Verhalen over beroemde en minder beroemde jongens

Meer informatie

Gerelateerd

Over