Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Mijn persoonlijke hebban tag

op 25 augustus 2019 door

Al verschillende mensen op hebban hebben het voorbeeld van Tau gevolgd. De hebban tag. Een ideaal item om onze mede hebbanisten beter te leren kennen. Natuurlijk kan ik niet achter blijven en op deze blog vul ik dus zelf de vragen in. Sommige vragen moest ik niet nadenken en wist ik het direct, andere waren doordenkertjes.

1. Het eerste boek dat ik helemaal zelf las was:

Zelfs na lang denken kon ik daar niet direct een antwoord op vinden. Mijn ultieme antwoord zal dan het eerste boek zijn dat me op jonge leeftijd bij gebleven is. Het dolfijnenkind van Patrick Lagrou. Gelezen voor een wedstrijd op school en waarvan de auteur naar school kwam om de boeken te handtekenen.

2. Als ik voor een maand naar een onbewoond eiland zou gaan en ik mocht maar één boek meenemen, dan nam ik dit boek mee:

Het liefst nam ik mijn volledige boekenkast mee naar dat eiland. 1boek kiezen is niet zo simpel. Dan neem ik Magier van Raymond e Feist mee. Ik kan dat boek blijven en blijven herlezen zonder het moe te worden.

3. Naar dit boek kijk ik enorm uit:

Daar kan ik niet echt op antwoorden. Ik volg dit niet echt op omdat mijn leeslijst anders eindeloos zou worden. Maar als ik er dan 1 moet noemen dan is dat Schaduw van de nacht van Tess Gerritsen. Iedereen hier in huis is fan van haar boeken.

4. Het slechtste boek dat ik ooit las is:

De nieuwe ijstijd van Kim stanley Robinson. Het boek aan de kant gelegd omdat ik er echt niet door raakte. Er gebeurde niets en het was gewoon saai. 

5. Ik hecht totaal geen waarde aan dit boek:

Zelfde antwoord als vraag 4. Als je een boek niet uitleest hecht je er toch geen waarde aan? of ben ik mis?

6. Voor mij is het beste boek allertijden:

Normaal zou ik hier antwoorden met Magier van Feist. Maar Geen kind meer van Esther Boek is toch een boek dat aan mijn ribben blijven kleven is. Dus zou ik graag beide als beste boek plaatsen.

7. Dit boek geef ik vaak cadeau:

Geen, geef liever een boekenbon. Kunnen dan kiezen wat ze willen lezen. Vind het altijd moeilijk om te weten wat een ander wel of niet zou willen lezen.


8. Dit boek verdient echt een Nederlandse vertaling:

Dit is een moeilijke omdat soms de nuances van een verhaal veranderen bij het vertalen. Maar moest ik een boek noemen dan is dat Furyborn van Claire Legrand.


9. Dit boek zouden ze echt moeten verfilmen:

De getekende van Peter v Brett zou ik wel nog eens in filmvorm willen zien. 


10. Mijn boekenkast is ingedeeld op:

De linkerkast is ingedeeld per schrijver en bevat alles wat met Fantasy te maken heeft. De rechterkast staat ook op schrijver maar bevat de rest van mijn collectie. Thrillers, roman,...

Een derde kast is ingericht met strips en infoboeken met een vak appart over de oorlog en 1tje over auto's.


11. Mijn eerste baan in het boekenvak was: 

In het lager de boeken in de schoolbib op orde houden zodat alles er ordentelijk uitzag. Natuurlijk nu en dan een boek aan de kant leggen die ikzelf wel wou lezen. Het was een jobke om niet op de speelplaats te hoeven rondlopen. Zat liever tussen de boeken.


12. Ik zou de volgende auteur weleens willen ontmoeten:

Raymond e Feist. Zodat ik hem de vraag kan stellen hoe hij aan zoveel verbeelding en inspiratie kwam om een reeks van 32 boeken te schrijven waarvan de verhalen door de verschillende trilogieën verweven zitten. Zou het hem zeker niet nadoen. Zelfs de inspiratie voor een blog ontbreekt me soms.

13. Zo ziet mijn ideale leesdag eruit:

S'morgens vroeg op om nog een beetje te lezen voor de kids uit bed rollen. Een trage opstart van de dag. Heel de dag doen wat er moet gedaan worden en dan s'avonds terug lezen om de dag af te slulten zoals hij begonnen is.


14. Zo zorg ik ervoor dat lezen leuk blijft:

Jezelf niet forceren om te lezen. Heb je geen zin dan lees je gewoon niet. Gelukkig heb ik daar bijna nooit last van heb. 


15. Deze overeenkomst heb ik met mijn favoriete boekpersonage:

Volgens mij niets. Mijn favoriete personage is Robbie de hand uit de boeken van Raymond e Feist. Hij is zeer slim, handig en kan iedereen om zijn vinger draaien om te laten doen wat hij wil dat er gedaan word. Alhoewel mijn vrouw daar niet volledig mee akkoord is.

Ik kan de rest van jullie aanraden om deze vragen ook eens op te lossen. Je leert er eigenlijk dingen kennen van jezelf die je misschien wat vergeten was. 



Reacties op: Mijn persoonlijke hebban tag

Gerelateerd

Over

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen

Tess Gerritsen (1953) is een Chinees-Amerikaanse thrillerschrijfster. Ze is van ...

Raymond E. Feist

Raymond E. Feist

De Amerikaan Raymond E. Feist (1945) studeerde communicatiewetenschappen aan de ...