Meer dan 5,4 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

November 2017 Leesupdate

op 29 november 2017 door

53 Q-serie De Fazantenmoordenaars *****

In dit tweede deel van de Q-serie ligt er een nieuw dossier op Carl Morck en Assad te wachten. In eerste instantie lijkt die niet op zijn plaats te zijn omdat er een dader in deze zaak is veroordeeld en afdeling Q juist onopgeloste zake dient op te pakken. Toch lijken er zaken niet te kloppen en gaan Morck en Assad op onderzoek uit. Ze komen bij "de kostschoolgroep" waarvan er 1 vast zit voor de moord op een broer en zus die lang geleden plaats heeft gevonden. Er komen meer gruwelijkheden te voorschijn en het vermoeden rijst dat die door dezelfde groep zijn uitgevoerd. Zullen Morck en Assad er achter komen wie de werkelijke dader(s) is/zijn?

Erg realistisch beschreven verhaal: ik zag alles voor me (wat niet allemaal even prettig was). Opbouw erg goed. Was weer spannend om te lezen.

Gespaard: € 4,05

54 Harry Potter en het vervloekte kind ***

Dit boek in toneelvorm vertelt het verhaal waarin Harry Potter en zijn vrienden 19 jaar ouder zijn. Hij is getrouwd met Ginny en ze hebben 3 kinderen. Albus heeft problemen op school: wordt elke keer vergeleken met zijn vader waardoor hij elke keer weer voelt dat hij niet zo goed is als Harry. Dan komt er op een dag een oude man bij hun thuis en Albus hoort de man aan Harry vragen om met de gevonden tijdverdrijver zijn zoon Carlo Kannewasser te redden die jaren terug om het leven kwam bij een toernooi waar Harry en Carlo aan mee deden. Hierdoor komt Albus op het idee om samen met zijn beste vriend Scorpius Malfidus (zoon van Draco) de tijdverdrijver op het ministerie van toverkunst te stelen en Carlo te redden. Zal dat wel goed gaan???

Op zich vind ik dit een spannend verhaal, maar omdat het in toneelvorm geschreven is, krijgt het boek toch maar 3*** van me...

Gespaard: € 3,55

55 De geheime kookclub ****

Scarlett is ongewild onderwerp (meer lijdend voorwerp...) op haar moeders blog en heeft al haar (leuke) bezigheden opgezegd zodat ze vooral maar niet interessant is voor de blog van haar moeder: ze voelt zich goed voor schut gezet... Op een dag wordt haar oude buurvrouw met een amblance naar het ziekenhuis gebracht en hoort Scarlett een raar geluid bij de buren. Ze gaat naar het huis van haar buurvrouw en ontdekt daar de kat die honger heeft. Als ze de keuken binnenloopt is ze verbijsterd: wat een prachtige keuken! Ook ontdekt ze een klein handgeschreven kookboekje en besluit de volgende dag daar wat uit te gaan maken in de keuken van haar buurvrouw mevrouw Simpson. Ze wordt echter overlopen door een nieuw klasgenootje en diens tante. Dat is het begin van De Geheime Kookclub waar zich steeds meer mensen bij aansluiten.

Wat een heerlijk jeugdboek is dit. Geschreven voor 10-12 jarigen. Zelf heb ik dit boek met veel plezier in 1 ruk uitgelezen: vlot geschreven, interessant verhaal dat het water in je mond laat lopen en tevens verontwaardigt laat zijn door de bemoeienissen van neef Kruffs.....

Gespaard: € 2,79

56 De laatste meisjes *****

Quincy, Sam en Lisa hebben elk op hun eigen manier een massamoord overleefd. Ze kennen elkaar niet echt, maar als Lisa zelfmoord pleegt, komt Sam Quincy opzoeken. Quincy kan zich niet echt herinneren wat er zich 10 jaar geleden allemaal gebeurd is op de avond dat zij de massamoord heeft overleefd. Aan de ene kant vindt ze dat jammer, maar aan de andere kant ook wel prettig dat ze zich niet alles herinnert. Na enige aarzeling nodigt Quincy Sam uit om bij haar te logeren. Sam haalt echter het slechtste in haar naar boven. Was het wel zo'n slim plan om Sam bij haar te laten logeren? Is Sam te vertrouwen? En waarom wil Sam zo graag dat Quincy zich alles van die avond herinnert en de naam van de massamoordenaar uitspreekt?

Naar mate het boek vordert, wordt het steeds spannender. Tijdens het lezen kwamen er allerlei vragen bij me op en ik voelde de spanning door mijn lichaam gaan. Erg goed geschreven en spannen tot het eind. Een aanrader!

Gespaard: € 4,13

Gespaard: (vorige maanden) € 139,08 + (deze maand) € 14,52 + € 153,60



Reacties op: November 2017 Leesupdate

Gerelateerd