Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

op 22 juli 2018 door

Gedurende de Hebban Leesclub zijn wij benieuwd naar jouw mening over het boek. Om het boek inhoudelijk goed te kunnen bespreken, vind je hieronder een set leesclubvragen. We gaan de vragen een voor een samen bespreken, waarbij de leesclubcoördinator het tempo aangeeft door de vragen onder dit bericht te stellen.

Let op: Wil je antwoorden op een van de vragen, klik dan op de grijze button 'Reageer' rechtsonder de vraag, zodat alle reacties op dezelfde vraag bij elkaar blijven. Gebruik de roze 'Plaats een nieuwe opmerking'-button helemaal onderaan alleen als je iets kwijt wilt dat niet te maken heeft met een van de vragen.

LEESCLUBVRAGEN

De discussie gaat beginnen en de vragen zullen deels van lezers komen en deels van de leesclubcoördinator in deze volgorde:

1. Discussievraag door Elske (29-8) In deze visie kunnen computers (in de nabije toekomst ) betere inschattingen maken dan wij met onze zogenaamde intuïtie. Hoe kijk je hier tegenaan? Kun je je voorstellen dat je bijvoorbeeld je studie- of partnerkeuze aan een computer overlaat?

2. Discussievraag door Marjolein (31-8) Zijn jullie het met zijn standpunt eens of denk je dat hij de lezer juist op een kennisachterstand zet hierdoor? Kunnen jullie ook aangeven waarom je het wel of niet eens bent met hem.

3. Discussievraag door Wendy (1-9) in hoeverre zie jij dit in je huidige job of in je naaste omgeving? Wat is de impact hiervan, heb je schrik om je job kwijt te geraken?

4. Discussievraag door Gerrie (2-9) Zijn de schoolboeken straks leeg!

Wat is jullie mening hierover? Wat moeten de kinderen die nu worden geboren leren?

5. Discussievraag door Juul Bosch (4-9) De 21ste eeuw schreeuwt meer dan de afgelopen eeuwen om de les ken jezelf fatsoenlijk toe te passen.

6. Discussievraag door Rietje Pieters (6-9)  Wat vinden jullie van de schrijfstijl van Harari? Je mag eventueel ook een vergelijking maken met zijn andere werk als je dat al gelezen hebt.

    Leesclubvraag (9-9) Wat vinden jullie van de schrijfstijl van Harari? Je mag eventueel ook een vergelijking maken met zijn andere werk als je dat al gelezen hebt.

7. Discussievraag door Basil Janssens (10-9) Hoe kwamen deze passages bij jullie over, of ben ik de enige die zich hieraan stoorde ?

8. Discussievraag door Ellen (11-9) Welk gevoel roept het boek in zijn geheel bij je op? En hoe kijk je naar het idee van meditatie zoals Harari het beschrijft? Vindt jij dit een middel om de realiteit te kennen of niet?

9. Leesclubvraag (12-9) Als jullie een les eruit zouden kunnen pikken voor jezelf (iets dat je heeft geraakt, iets dat duidelijker is geworden etc) welke zou dat zijn en waarom?

10. Discussievraag door Laura (13-9) Hoe zien jullie deze ontwikkeling? En hoe denk je dat er vanuit de wetenschappelijke en medische wereld gecommuniceerd zou moeten worden om mensen goed te blijven informeren?

11. Leesclubvraag (16-9) Welke verwachtingen had je vooraf over dit boek en zijn die wel of niet uitgekomen? Als je ook de andere boeken hebt gelezen, kun je de vergelijking ook benoemen. Je mag ook een soort conclusie benoemen bij deze vraag.


Volgende stap:

Schrijf je recensie van minimaal 150 woorden op de boekpagina van het leesclubboek en plaats een quote uit je recensie plus je sterrenwaardering in 'Schrijf je recensie'.



Reacties op: Leesclubdiscussie [spoilers toegestaan]

Meer informatie

Gerelateerd