Autopsie van Patricia Cornwell

op 15 maart 2022 door

Over het boek

Forensisch patholoog-anatoom Kay Scarpetta is als hoofd medisch onderzoeker teruggekeerd naar Virginia, de staat waar ze haar gedenkwaardige carrière begon. Ze is nog maar enkele weken aan het werk als ze te maken krijgt met twee ernstige misdrijven: het lichaam van een vrouw is op een gruwelijke wijze tentoongesteld vlak bij een spoorlijn, en in een uiterst geheim laboratorium in de ruimte vindt een catastrofe plaats.

Wanneer Scarpetta de sporen begint te volgen, lijkt het erop dat een seriemoordenaar dicht bij huis toeslaat. Maar hoe hebben deze zaken met elkaar te maken?

Leesfragment

Volg jij Kay Scarpetta op de voet en heeft het wachten lang genoeg geduurd? Hieronder vind je alvast een sneak preview van het nieuwste boek over de patholoog-anatoom, Autopsie.

Lees hier een fragment

Over de auteur

Patricia Cornwell (1956) startte haar loopbaan als misdaadverslaggever en accepteerde in 1984 een baan bij de pathologisch-anatomische dienst van Virginia. Ze werkte er zes jaar, eerst als technisch schrijver en later als systeemanalist. Ze gaf zich op als vrijwillige stadspolitie en kreeg zo haar eerste inzicht in de overheidspolitie.

Tussen 1984 en 1986 schreef ze drie romans gebaseerd op haar misdaadervaring, maar ze werden elk geweigerd. Op advies van een van de uitgevers schrapte ze haar mannelijke detective en zette ze Kay Scarpetta in de schijnwerpers. Inmiddels heeft Cornwell al meer dan 100 miljoen boeken verkocht in 120 landen en zijn haar thrillers vertaald naar 36 verschillende talen.

Ze dacht Scarpetta's verhaal afgerond te hebben met het in 2016 verschenen Chaos, maar de wereldwijde coronapandemie bracht nieuwe inspiratie. 'I started thinking, what would Scarpetta say about all this? What would she do with this universe we live in now?' vroeg Cornwell zich af, vertelt ze in een interview met Reuters. 'Because it's not the same one that it was when I quit doing this five years ago.'

Ze laat Scarpetta terugkeren naar het begin: Virginia. Daar stuit ze direct op een moordzaak en een potentiële misdaad in de ruimte. Voor het boek deed Cornwell uitvoerig onderzoek. Sindsdien heeft ze de smaak ook weer te pakken, want inmiddels is ze bezig met een nieuw verhaal over Kay Scarpetta. De auteur vertelt hoe haar hoofdpersonage in haar hoofd is gaan zitten sinds ze de pen weer opgepakt heeft:

'She said, "You know what? Go hang out at NASA. Go hang out with smart people. Go learn something new. You're driving me nuts."'Reacties op: Autopsie van Patricia Cornwell

Meer informatie

Gerelateerd

Over

Patricia Cornwell

Patricia Cornwell

Patricia Cornwell (1956) startte in 1979 haar carrière als reporter bij de Cha...

Gesponsorde boeken